hírek

Csökkenthető a szélütés utáni károsodás

Egy, az agysejtek megfelelő működését akadályozó molekula blokkolása segíthet a szélütés utáni felépülésben - idézi amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).
2010.11.04. Hírek

"Orvosok nélkül nem megy…”

...azaz az orvoskar támogatása nélkülözhetetlen az egészségügy érdemi, és a betegellátás javítását valóban célzó változtatásainak véghezviteléhez – jelentette ki a Kormányfő az előző parlamenti időszak egészségügyet érintő rossz kormányzati döntései kapcsán megfogalmazott kritikáiban.
2010.11.04. Hírek

Új egészségmegőrzési távfelügyeleti szolgáltatás

November második felében indul a Medistance egészségmegőrzési távfelügyeleti szolgáltatás, amellyel csökkenthető a magas vérnyomás- és cukor okozta halálozások száma - jelentették be a szolgáltatás sajtóbemutatóján Budapesten.
2010.11.04. Hírek

FDSZ: Nyugdíjba menő professzorok nem fognak adózni

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője megállapodott abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke szerdán, miután találkozott Lázár Jánossal.
2010.11.04. Hírek