hírek

Délmagyarország: kétórás műtét öt perc alatt

A legrangosabb nemzetközi fül-orr-gégészeti szaklap, a The Laryngoscope októberi száma címlapján szerepel egy új, Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti klinikájának docense által kidolgozott eljárás, amelynek segítségével szövetroncsolás nélkül, ötperces beavatkozással helyettesíthető egy egy-kétórás műtét - írta pénteken a Délmagyarország.
2010.11.02. Hírek

Kolerajárvány Haitin - Újabb halálos áldozatok

Újabb hét halálos áldozatot követelt a Haitin pusztító kolerajárvány szombaton, s 4.764 embert ápoltak e betegség miatt kórházban, ötvennel többet, mint pénteken - közölték a karib-tengeri ország egészségügyi hatóságai.
2010.11.02. Hírek

A gyógyszer megelőzi, de okozza is a csonttörést

Ritkán a combnyaktörés szokatlan formájához vezetnek egy olyan gyógyszercsoport tagjai, amelyeket főként csonttörések megelőzésére használnak világszerte - állapították meg amerikai kutatók, akik megfigyeléseiket a Journal of Bone and Mineral Research című szakfolyóiratban jelentették meg.
2010.11.02. Hírek

FAKOOSZ: az egészségügyet nem menti meg a kormányprogram

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ) nemzeti konzultációt sürget, mivel szerintük - megismerve a 2011. évi költségtervezetet - a kormányprogram nem megmenti az egészségügyet, hanem újratermeli a kórházak adósságait, az alapellátás kiürülését pedig felgyorsíthatja.
2010.11.02. Hírek

A k+f beruházások jelentős része a gyógyszeriparban valósul meg

A gyógyszeripar és az ott megvalósuló kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenység a magyar gazdaság kiemelt területe. Az évi 140 milliárd forintos ipari k+f ráfordítások csaknem 40 százaléka - 51 milliárd forint - gyógyszeripari fejlesztés - mondta Blaskó Gábor akadémikus, a Servier Gyógyszerkémiai Kutatóintézetének igazgatója pénteken Budapesten "Az egészség mint gazdasági érték" című konferencián.
2010.11.02. Hírek

Nyolcszázmilliót kap a Békés megyei Pándy Kálmán Kórház

Nyolcszázmillió forintos támogatásban részesül a Békés Megyei Önkormányzat által fenntartott gyulai székhelyű Pándy Kálmán kórház, a megye és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium között megkötött peren kívüli egyezség alapján - közölte a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2010.11.01. Hírek