hírek

Az eddigieknél hatékonyabb a gyermekbénulás elleni új vakcina

Egy új, a gyermekbénulás kórokozójának kétféle törzsét tartalmazó vakcina hatékonyabb, mint a korábban használtak, így a veszélyeztetett területeken élő gyerekeket a védőoltás egyetlen adagjával immunizálhatják a betegséget okozó vírus két törzse ellen.
2010.10.27. Hírek

Több zsír a hasban, több zsír a koszorúerekben is

A sörhas megnöveli a szívinfarktus kockázatát - ezt az ismert tényt japán kutatók komputeres tomográfiai vizsgálattal is bizonyították az Amerikai Szívgyógyász Akadémia Cardiovascular Imaging című folyóiratában megjelent tanulmányukban.
2010.10.27. Hírek

FAKOOSZ: támogatják az egészségügyi törvények módosítását

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ) szerint támogatható a kormány tervezete az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról, de ezt induló lépésként lehet értékelni, s sürgősen lépni kell a struktúra és a finanszírozás kérdéseiben is.
2010.10.27. Hírek

Lengyel László: Igaz történet egy orvosról, akinek mindene elúszott

Dr. Szabó István devecseri háziorvos házát elöntötte a vörösiszap-áradat. Autóját a szeme láttára sodorta magával és törte össze. Tökéletesen magára maradt a családjával. Az orvos, a személyes katasztrófával nem törődve, teljes erővel folytatta a mentést, a sebesültek ellátását.
2010.10.27. Hírek

Több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés a Szent György Kórházban

Több mint 8 milliárd forintos fejlesztést valósít meg a Fejér Megyei Szent György Kórház egy TIOP pályázaton nyert 7,3 milliárd forintos európai uniós támogatás és a fenntartó önkormányzat által biztosított önrész segítségével - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója városban.
2010.10.26. Hírek

Hallásvizsgálat újszülött korban

A legújabb európai felmérések szerint az újszülöttek hallásvizsgálata segíthet a későbbi maradandó halláskárosodás következményeinek enyhítésében.
2010.10.26. Hírek

Horrorfilmbe illő halálos kór pusztít Ugandában

Legkevesebb 20 halálos áldozatot és több mint húszezer megbetegedést okozott az utóbbi két hónapban Ugandában a homoki bolhák okozta kór, ami - horrorfilmbe illően - azzal jár, hogy a test megtámadott részei elrothadnak.
2010.10.26. Hírek