hírek

Állami szervek biztosítsák az állami rendezvényeket!

Az egészségügyért felelős államtitkárság partner abban, hogy állami intézmények gondoskodjanak az állami ünnepek biztosításáról - reagált kedden Szócska Miklós államtitkár arra, hogy az Országos Mentőszolgálat helyett idén először egy magáncég látja el az október 23-ai rendezvények egészségügyi biztosítását.
2010.10.20. Hírek

Együttműködik a miskolci és a kassai oktatókórház

Közös képzésekre, továbbképzésekre, gyakorlati kurzusokra fókuszál Magyarország és Szlovákia egészségügyi képzési rendszerében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, a Miskolci Egyetem, valamint a kassai Pavol Jozef Safárik Egyetem Oktató Kórháza uniós projektje, amelynek záró rendezvényét tartották hétfőn Miskolcon.
2010.10.19. Hírek

Ha a főverőér körül több a zsír, gyakoribb az érszűkület

A szívből kiinduló főverőér, az aorta körül felszaporodott zsírszövet kimutatása esetén javasolt az alsó végtag verőereinek vizsgálata is, mert nagy valószínűséggel ott már szintén elkezdődött az érszűkület folyamata - állapították meg amerikai kutatók.
2010.10.19. Hírek

Új módszer a vesekő megelőzésére

Az egyik típusú vesekő növekedését fékezi egy új technika, amelynek segítségével akár megelőzhető is lehet a rendkívüli fájdalmakat okozó kőképződés - közölték amerikai kutatók a Science tudományos folyóirat pénteken megjelent számában.
2010.10.19. Hírek

Százmilliókat lopott el egy "orvosi hálózat"

A betegek jogosulatlanul megszerzett adatai alapján, orvosi kötszerekre több százmillió forintos támogatást vettek fel olyan orvosok, akik ellen jelenleg is nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – írja keddi számában a Népszava.
2010.10.19. Hírek