hírek

OS - Vessenek ki válságadót a egészségügyi helyzet romlásáért felelős dohányiparra és 30 százalékos jövedéki adó emeléséről döntsön a kormány

Az ország jelenlegi helyzetében mindenképpen indokolt lenne, hogy a magyar lakosság idő előtti elhalálozásában tevékeny szerepet játszó, évről évre extraprofitot bezsebelő cigarettagyárak és dohánykereskedelmi cégek is külön adóval járuljanak hozzá a pénzügyi egyensúly megteremtéséhez.
2010.10.15. Hírek

Mikola: az alapellátás fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt

Az alapellátás fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt, hiszen ez az a terület, amely képes megváltoztatni a most még európai viszonylatban rossz népegészségügyi mutatókat - mondta Mikola István, a parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön újságíróknak.
2010.10.15. Hírek

Ombudsman: sérülnek az idősek jogai a gondozóotthonokban

Háttérbe szorult az idősekről való gondoskodás az önkormányzatoknál; az otthonokban élő idősek ellátásának hiányosságai sértik az emberi élethez és méltósághoz, valamint a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogot - tájékoztatta az Országgyűlési Biztos Hivatala szerdai közleményében az MTI-t.
2010.10.14. Hírek

Szócska: egységes lesz az influenza-helyzet kezelése

Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.
2010.10.14. Hírek

Szócska: "padlássöprés" során találtak plusszforrást az egészségügynek

Az egészségügy forráshiányának enyhítése érdekében "padlássöprést" tartottak, így sikerült rábukkanni arra a 27,5 milliárd forintra, amelyet a 2009-es zárszámadási törvény parlamenti vitája során - reményeik szerint - visszajuttatnak az ágazatnak - erről Szócska Miklós egészségügyi államtitkár beszélt a Világgazdaságnak.
2010.10.14. Hírek