hírek

Szívbillentyű-műtét után gyorsabban gyógyulnak a nők

Láthatóan gyorsabban gyógyulnak a női betegek a leggyakoribb szívbillentyűműtét, az aorta billentyűcseréje után - figyelték meg német sebészek. A meglepő szívsebészeti eredményt az egyik legfontosabb kardiológiai folyóirat, a Circulation hozta nyilvánosságra.
2010.10.14. Hírek

Ékes Ilona: módosulhatnak az otthonszülésről szóló jogszabályok

Módosulhatnak az otthonszülésről szóló jogszabályok: a vonatkozó változtatásokról október végén tartana végső egyeztetést az érintettekkel Ékes Ilona. A fideszes képviselő kedden - az otthonszülés és Geréb Ágnes, hivatásától eltiltott szülésznő mellett a Parlament épületénél demonstrálók előtt - azt mondta: nagy tisztelettel adózik Geréb Ágnes munkája előtt.
2010.10.13. Hírek

Császármetszésben az olaszok az elsők Európában

Tíz gyermekből négy császármetszéssel jön világra a katolikus Olaszországban, ahol a tervezett csökkenés helyett emelkedik a műtéti beavatkozások száma. A műtéti utat nem a szülő nők, hanem az orvosok preferálják.
2010.10.13. Hírek

TNS-felmérés: a lakosság fele sem oltatná be magát influenza ellen

Az elmúlt öt évben a magyar felnőttek csupán 17 százaléka kapott szezonális influenza elleni védőoltást legalább három alkalommal, holott általában véve ismerik az influenza elleni védőoltást, de a betegséget nem tartják olyan súlyos fertőzésnek, hogy védekezzenek ellene. Hatékony megelőzésként inkább a szokásos vitamin, tea, lázcsillapító kombinációt választják - állapítja meg a TNS Hungary Piackutató felmérése, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.
2010.10.13. Hírek

Iszapömlés - A WHO szakértőket küld Magyarországra

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden bejelentette: szakértőket küld Magyarországra, hogy segítsen a magyar hatóságoknak annak felmérésében, milyen hatást gyakorol az emberek egészségére a nyolc nappal ezelőtt bekövetkezett vörösiszapömlés.
2010.10.13. Hírek

Vonat elé vetette magát a somogyi pszichiátriai centrum vezetője

A somogyi pszichiátriai centrum vezetőjét gázolta halálra a vonat Kaposvár és Taszár között kedden délután - erősítette meg az MTI információját Horváthné Pintér Piroska, a Kaposi Mór Oktató Kórház sajtóreferense. Az intézmény közleményben tudatta, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítette meghatározó, emblematikus egyéniségét, Boldizsár Ferenc főorvost.
2010.10.13. Hírek

Sebgyógyító gyulladás?

A sportolás közben bekövetkező sérülések után megdagad az izomzat, gyakori a sebgyulladás, amelyet eddig különböző módokon - borogatással, gyógyszerekkel - igyekeztek visszaszorítani. Állatkísérletek új eredményei azt jelzik, hogy az ellenőrzött mértékű, helyi gyulladás kifejezetten gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát - írják amerikai kutatók a FASEB Journal legújabb számában.
2010.10.12. Hírek