hírek

Kevesebb pénz jut az egészségügyre

A pénzügyi kormányzat költségvetési körirata szerint mintegy 23 milliárd forinttal jutna kisebb összeg 2011-ben az egészségügyre, mint amennyit az idei költségvetésben szerepelt – tudta meg a Népszabadság.
2010.10.12. Hírek

Átalakul jövőre az egészségügy

Már a jövő évben hozzálát a szaktárca az egészségügyi ellátórendszer átalakításához – mondta Cserháti Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhelyettes államtitkára az Egészségügyi Gazdasági Vezetők (Egve) hétvégi konferenciáján. Megszűnik a súlyponti kórházak kiemelt státusza, egyes eljárásokat csak bizonyos centrumokban végezhetik majd az orvosok.
2010.10.12. Hírek

Nem várhat az intézményen kívüli szülés szabályozása

OS - A szülészeti ellátás testileg-lelkileg hatással vannak az anyára és a gyermekre. Minden egyes ellátó személy és a szülés teljes környezete növelheti vagy csökkentheti a nők önbizalmát, segítheti vagy hátráltathatja az anyákat a szülésben, gyermekük gondozásában és szoptatásában, valamint az újszülötteket a hatékony szopásban, az optimális, egészséges, kiegyensúlyozott életkezdésben.
2010.10.12. Hírek

Hétköznapi hősök, nem hétköznapi nyereményért - Ön is nyerhet 500.000 forintot életmódváltással

OTS - Az Egészség-díj olyan országos mozgalom, amely által erkölcsi és anyagi elismerésben részesülhetnek egyének, civil szervezetek, egészségügyi dolgozók, munkahelyi csoportok, és más közösségek, melyek tevékenységükkel példát mutatva hozzájárulnak az egészséges életmód népszerűsítéséhez, a lakosság életmódváltással kapcsolatos pozitív attitűdjének kialakításához.
2010.10.12. Hírek

Új oltóanyaggal az agytumor ellen

Egy új kísérleti vakcina drasztikusan növeli a glioblasztóma (GBM), vagyis a leghalálosabb agytumor túlélési idejét, derült ki egy amerikai tanulmányból.
2010.10.11. Hírek