hírek

Aminosavakból készült életelixír egereknek

Három, fehérjealkotó aminosavból készült koktél rendszeres fogyasztása jelentősen meghosszabbította a kísérleti egerek élettartamát - közölte olasz kutatókat idézve a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).
2010.10.09. Hírek

A füstmentes dohányzás sem ártalmatlan

A dohányfüst tüdőrákot okozhat, idült légzőszervi betegségekhez vezethet és egyik legfontosabb kockázati tényezője a koszorúér-szűkületnek is, de a dohánytermékek eladásában érdekelt cégek által ajánlott, füstmentes változatok semmivel nem biztonságosabbak, mint a cigaretta.
2010.10.08. Hírek

Csődbe ment az egyik betegszállító

Kelet-Magyarország egyik betegszállítója csődbe ment, ezért átmenetileg mentőautóval kellett fuvarozni a betegeket, a szakmai szervezet szerint összeomlás előtt áll az ágazat - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
2010.10.07. Hírek

Egyszerűbb és hatékonyabb újraélesztéssel több életet menthetünk

Lényegesen több lesz az eredményes újraélesztés, ha mindenki megtanulja és megteszi, hogy a hirtelen szívhalál miatt összeeső ember mellkasát késedelem nélkül percenként százszor erősen összenyomja a szívműködés pótlására, és nem veszít időt azzal, hogy lélegeztetni is próbál - derült ki egy új tanulmányból.
2010.10.07. Hírek

Robot tágítja a beszűkült koszorúeret

Nemsokára a friss infarktus miatt a szívkatéteres laboratóriumba szállított beteg koszorúerét robot segít kitágítani, a szakorvos pedig a vezérlőpultban ülve végzi a beavatkozást. Az első nyolc, robot közreműködésével végrehajtott koszorúér-tágítás kiválóan sikerült és jövőre indul ezzel a technikával, több szakintézetben a PRECISE vizsgálat a módszer rendszeres, mindennapos használatának kidolgozására.
2010.10.07. Hírek