hírek

Az otthonszülés szabályozásáért demonstráltak Budapesten

Az otthonszülés szabályozatlanságára és a Geréb Ágnessel történtekre hívták fel a figyelmet szerdán Budapesten, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épülete előtt demonstrálók. Geréb Ágnes közeli hozzátartozói, a Napvilág Születésház dolgozói, bábák, asszonytársi segítők és civilek ily módon tiltakoztak a szülész-nőgyógyász őrizetbe vétele ellen. A szervezők szerint mintegy 600 fő vett részt a rendezvényen.
2010.10.07. Hírek

Nem lesz szükség licencvizsgára az ápolóknak

Hatályon kívül helyezi az ápolói licencrendeleteket, valamint az ápolói tevékenység kompetenciáiról szóló miniszteri rendeletet az egészségügyi államtitkárság - közölt a tárca kedden az MTI-vel.
2010.10.06. Hírek

Krízisben a betegszállítás, alulfinanszírozott a védőnői rendszer

Kritikus helyzetben van a betegszállítás, az ágazat alulfinanszírozott, és elmaradt a betegszállítás pénzbeli és jogszabályi korrekciója - mondta el Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) soros ülése utáni keddi budapesti sajtótájékoztatón.
2010.10.06. Hírek

Finomított "botox" idegrendszeri betegségek kezelésére

Brit kutatóknak sikerült a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt toxin, a botulinum molekuláinak a "szétdarabolását" és "újraépítését" újszerűen megoldaniuk, így a "finomított" botox biztonságosabban alkalmazható idegrendszeri betegségek kezelésére.
2010.10.06. Hírek

Őrizetbe vették Geréb Ágnest

Őrizetbe vette Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt az éjszaka a rendőrség, miután egy újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük a XII. kerületben egy magánintézményben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.
2010.10.06. Hírek