hírek

A halálos négyes valóban gyakran halálos

Ha valakinek hasi elhízása van, magas a vérnyomása, kórosak a vérzsír értékei és cukorbeteg, annál kétszer nagyobb a koszorúér-betegség kockázata ahhoz képest, akinek nincs ez a tünetegyüttese.
2010.10.05. Hírek

Pénztártagoknak tiltott áruk

Az önkéntes egészségpénztári megtakarításból patikákban tilos bőrápoló szert vásárolni, a lisztérzékeny betegek pedig csak a kirótt adót is megfizetve vehetik meg e pénzből a szükséges étrend-kiegészítőt - vetette fel a problémát Lukács Marianna, a magyar Önkéntes Egészségpénztárak Szövetségének elnöke a keddi Világgazdaságban.
2010.10.05. Hírek

A bulimia nervosáról

A bulimia nervosa nevű étkezési zavar háromszor annyi nőt érint, mint férfit, és akár halálhoz is vezethet. A betegek falásrohamokkal küzdenek, melyet az elfogyasztott táplálék kiürítése követ. Hatalmas mennyiségű ételt tömnek magukba rövid idő alatt, majd nagyon drasztikus módszerekkel igyekeznek megszabadulni tőle. Bár tipikusan kamaszkorban kezdődik, bármilyen életkori csoportban találhatók bulimiások.
2010.10.05. Hírek

Mentőautók végveszélyben

Minimálisra csökkenhet jövőre a tartalék mentőautók száma, ha nem sikerül pluszforrást találni új gépkocsik azonnali beszerzésére - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
2010.10.05. Hírek

A rendszeres testmozgás mellrák ellen is véd

A változás kora utáni időszakban végzett fizikai tevékenység jelentősen csökkenti az emlőrák kifejlődésének kockázatát. Csaknem százezer nő vizsgálata alapján készült tanulmány eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
2010.10.05. Hírek

Hódmezővásárhely elfogadta a kormány ajánlatát

Elfogadta a hódmezővásárhelyi képviselő-testület pénteken a kormány által felajánlott 800 millió forintot, amely peren kívüli megállapodásra ad lehetőséget a városnak az Erzsébet Kórház és Rendelőintézet 2007. évi jogszabálysértő leépítése miatt indított pere kapcsán.
2010.10.04. Hírek