hírek

Új stratégia a méhen belüli fertőzések ellen?

Kutatók egerekben megtalálták az a mechanizmust, amely felismeri és válaszol a méhen belüli fertőzésekre. Az új felfedezés lehetőséget teremt a kismedencei gyulladások és a Clamydia fertőzés megelőzésére és gyógyítására.
2010.10.01. Hírek

OS - Ha legyőzi tanácstalanságát és tudatosan cselekszik, életet menthet! - Szívünk Napja 2010

A hirtelen szívhalál nem válogat. Bárkivel, bármikor, bárhol bekövetkezhet. A mentők megérkezéséig folytatott küzdelem, a szakszerű segítségnyújtás életmentő lehet. Többek között ez is témája volt a hétvégén a Magyar Kardiológusok Társasága /MKT/ és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány /MNSZA/ által megrendezett Szívünk Napjának. A rossz idő ellenére sokan figyeltek fel a Társaság által indított kezdeményezésre és igyekeztek megbarátkozni a tettrekészség gondolatával, az újraélesztés technikájának elsajátításával.
2010.10.01. Hírek

Több az elhízott gyerek a szegény családokban

A rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg.
2010.10.01. Hírek

Az WHO 3 influenzatípus elleni védekezést javasol idén télre

Háromféle influenza, a régebbről ismert A és B, valamint a tavaly felbukkant új típusú (H1N1 vírus által okozott) elleni egyidejű védekezést javasol a 2010-2011-es téli időszakra vonatkozó oltási ajánlásában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodája.
2010.10.01. Hírek

"Álljon helyre az egységes társadalombiztosítás"

A Népesedési Kerekasztal szerint a magánnyugdíjpénztárak bevezetése a gyerekvállalás ellen ható tényező, ezért fontos volna, hogy helyre álljon az egységes társadalombiztosítás Magyarországon - mondta Kopp Mária, a kerekasztal szervezője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2010.10.01. Hírek