hírek

Ficzere: növelni kell a krónikus ágyak számát

Csak többlet­finanszírozásból lehet a kórházi adósságállomány további növekedése nélkül ellátni a várakozó betegeket a fekvőbeteg-ellátásban – mondta Ficzere Andrea, a kórházszövetség elnöke.
2021.06.17. Hírek

Meddőségi kezelések államosítása: jöhetnek még meglepetések

Családpolitikai és nemzetgazdasági szempontból is megkérdőjelezhető a reprodukciós eljárások államosítása, ami az állami intézmények hosszú várólistái miatt külföldre kényszerítheti a gyermekre vágyó meddő párokat - áll a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete közleményében, amelyben aggodalmuknak adnak hangot és egyeztetést kezdeményeznek a döntéshozókkal a törvénymódosítási javaslat miatt.
2021.06.16. Hírek

Eltűntek a patikákból a magyarok

A kimagasló márciusi forgalom után áprilisban több mint 11 százalékkal zuhant a támogatott vényköteles gyógyszerek forgalma. Éves szinten azonban 5,5 százalékos bővülésről árulkodnak az adatok.
2021.06.16. Hírek

Jönnek a minisürgősségik

Az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt működtetnék 2022-től az addigra alaposan átszabott háziorvosi ügyeletet – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumból.
2021.06.11. Hírek

Online egészségügyi szakmai konferenciasorozat indult

Online egészségügyi szakmai konferenciasorozat indult Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére, aki felkérte az Országos Intézetek főigazgatóit és szakmai vezetőit, hogy osszák meg tapasztalataikat az ország összes kórházával és azokkal az orvosokkal, akik a koronavírussal fertőzött betegeket gyógyítják.
2021.06.04. Hírek