hírek

Csökken a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás Magyarországon

Nyolc év alatt 43 százalékkal csökkent Magyarországon a gyógyszeres kezeléssel elkerülhető szív- és érrendszeri halálozás, e javulás azonban nem az életmódváltásnak, hanem a hatékony gyógyszerezésnek köszönhető - derült ki egy hazai vizsgálatból, amelynek eredményeit szerdán ismertették budapesti sajtótájékoztatón a kutatók.
2010.09.30. Hírek

Konferencia az egészségpolitika új irányairól - részletes összefoglaló

lkerülhetetlen az állami beavatkozás az egészségügyben, át kell térni az ellátórendszer szükségletalapú finanszírozására, be kellene vezetni a "szenvedély-, illetve a hamburgeradót", az ágazatban dolgozók Magyarországon tartására pedig az életpályamodell kidolgozása jelenthetne megoldást - ezeket a célokat fogalmazták meg a felszólalók a Gyógyuló egészségügy? című konferencián Budapesten.
2010.09.30. Hírek

Gyógyuló egészségügy? - az egészségpolitika új irányai

Elkerülhetetlen az állami beavatkozás az egészségügyben, át kell térni az ellátórendszer szükségletalapú finanszírozására, be kellene vezetni a "szenvedély-, illetve a hamburgeradót", az ágazatban dolgozók Magyarországon tartására pedig az életpályamodell kidolgozása jelenthetne megoldást - ezeket a célokat fogalmazták meg a felszólalók a Gyógyuló egészségügy? című konferencián Budapesten.
2010.09.30. Hírek

Orvos- és kórházhelyzet Magyarországon

Már a súlyponti kórházakban sem lehet számítani teljes körű ellátásra, országszerte akut orvos-és ápolóhiány alakult ki, le kellene számolni azzal az illúzióval, hogy a jelenlegi közfinanszírozás és az abból kifizethető bérek mellett eltartható 30-33 ezer praktizáló orvos. Többek között ezekről a riasztó jelenségekről beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Dózsa Csaba egészségügyi kutató.
2010.09.30. Hírek

Az egészségügyben okozott károkat el kell ismerni

A közfoglalkoztatás átalakulása és a kórházakkal kötött megállapodás volt a két fő témája a mai kormányszóvivői tájékoztatónak, amelyet Nagy Anna kormányszóvivő és Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tartott.
2010.09.30. Hírek

A migrén hátterében lévő génhibát azonosítottak

Azonosítottak egy olyan génhibát brit kutatók, amely a migrénhez köthető, és a későbbiekben új gyógyszercélpontként szolgálhat - ismertette hétfőn a Nature Medicine című tudományos folyóirat alapján a felfedezést a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).
2010.09.29. Hírek