hírek

Újabb fejlesztés fejeződött be a debreceni infektológiai tanszéken

Újabb fejlesztés fejeződött be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszékén: az oktatási, gyógyítási és kutatási feltételek javítása érdekében ötvenszemélyes tantermet, valamint tornatermet és laboratóriumot alakítottak ki 18 millió forintos ráfordítással - közölte Maródi László tanszékvezető egyetemi tanár a keddi átadáson.
2010.09.29. Hírek

Az egészségügyért adóztatnák a cigarettát

Az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának 10-15 százalékos növeléséből teremtene többletforrásokat az egészségügy számára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága - írta a Népszabadság szerdán.
2010.09.29. Hírek

A WHO nem becsülte túl a H1N1-veszélyt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem becsülte túl a H1N1 influenzavírus okozta veszélyt, és a lehetséges legjobb döntéseket hozta az új vírusról rendelkezésére álló információk alapján - jelentette ki Margaret Chan, a WHO vezérigazgatója, aki tavaly júniusban úgy döntött, hogy világméretű járványnak minősítsék az új típusú influenzás megbetegedéseket.
2010.09.29. Hírek

Metélni, vagy nem metélni, ez itt a kérdés!

A körülmetélés nem csak vallási okokból történhet, sőt az utóbbi évtizedekben – higiéniai okokra hivatkozva – Amerikában majd’ minden fiú csecsemőt megfosztottak a fitymájától. De vajon helyes ez a gyakorlat?
2010.09.29. Hírek

Közös projektbe kezdett a makói és az aradi kórház

A sürgősségi betegellátás szervezésének fejlesztésében és a minőségbiztosítás egységesítésben indított közös programot a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház- és Rendelőintézet, illetve az aradi Önkormányzati Kórház.
2010.09.28. Hírek