hírek

Union: lehetne biztosítás az egészségügyben

Létrehozható olyan magán egészségbiztosítás Magyarországon, amely a beteg mellett előnyös az állami- és a magán biztosítónak, valamint az egészségügyi szolgáltatónak is - mondta Zsoldos Miklós, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.
2010.09.28. Hírek

Szellemi fogyatékos dánokon végeztek lobotómiát

Egy történész hamarosan megjelenő könyvének előzeteseként azt nyilatkozta a dán médiának, hogy 1947 és 1983 között számos dán szellemi fogyatékoson, köztük gyermekeken is végeztek homloklebeny-eltávolítást. Többen belehaltak a műtétbe.
2010.09.28. Hírek

Megtévesztési lehetőség!

OS - A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének állásfoglalása a pszichológiai területeken folyó képzésekről
2010.09.28. Hírek

Debreceni Kenézy kórház: fejlesztik a sürgősségi ellátást

Félmilliárdos beruházással 25 ágyasra bővítik a debreceni Kenézy kórház sürgősségi betegellátó osztályát (SBO) - jelentette be Rácz Róbert (Fidesz), a fenntartó Hajdú-Bihar megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke hétfőn, a kórházban tartott projektindító sajtótájékoztatón.
2010.09.28. Hírek

Szívünk napja - Csökkent az infarktusos halálozások száma

Észak-kelet Magyarország három megyéjében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg - 2001 óta 15 százalékkal javult a kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) betegségben szenvedők halálozási aránya - mondta Édes István professzor a Szívünk Napja 2010. debreceni programján vasárnap az MTI-nek.
2010.09.27. Hírek

A munkahelyek felelőssége a szív egészségében

A munkavállalók harmada gondolja úgy, hogy munkahelye hátráltatja abban, hogy egészséges életet éljen, ezért a szív világnapján a Kardiológiai Világszövetség (World Heart Federation - WHF) a munkaadók felelősségét hangsúlyozta az egészséges szív megőrzésében.
2010.09.27. Hírek

A jelenlegi dupláját kellene az egészségügyre fordítani

Az egészségügyre minden Magyarországon élő ember után évente 7700 forintot fordít az állami költségvetés, ennek legalább a duplájára lenne szükség - hangzott el az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének (FAKOOSZ) a kongresszusán pénteken Bükfürdőn.
2010.09.27. Hírek