hírek

A MISEK vezetése szerint tevékenysége a helyhatósági választási kampány központi részévé vált Miskolcon

A két miskolci kórházat működtető MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház vezetése szerint tevékenysége a helyhatósági választási kampány központi részévé vált Miskolcon - ezt közleményben tudatta a társaság vezetője szerdán az MTI-vel, reagálva az elmúlt napokban az egészségügyi intézménnyel kapcsolatban megjelent politikai nyilatkozatokra.
2010.09.23. Hírek

Nem tarthatták kórházban az ácsi családirtót

Ki kellett engedni az intézményből, mert nem tarthatta bent öngyilkossági kísérlete után a később Ácson családját, majd saját magát is kiirtó férfit az esztergomi kórház - áll a Kisalföld szerdai számában megjelent információ szerint a Győrben most elkészült szakvéleményben.
2010.09.23. Hírek

Beteghordókra támadt egy vérző kezű férfi a szolnoki Hetényi kórházban

Két beteghordó megsérült, amikor egy kézsebtől vérző férfi rájuk támadt a szolnoki Hetényi kórházban; a beteghordók munkájukat végezve meg akarták akadályozni, hogy a férfi orvosi ellátás nélkül elhagyja az intézményt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
2010.09.23. Hírek

Kártalanít nyolc kórházat a kormány

Kártalanítja az állammal 2007 óta pereskedő nyolc kórházat a kormány, a kialkudott összeg legfeljebb 800 millió forint, amelyet a költségvetési tartalékalap terhére fizetnek ki - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
2010.09.23. Hírek

A kíméletesebb műtét is eredményes az emlőráknál

A kíméletesebb műtéti terápia, amikor csak egyes nyirokcsomókat távolítanak el az emlőrákos páciensnél, ugyanolyan eredményes lehet, mint az agresszív operáció, amikor valamennyit eltávolítják - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.
2010.09.22. Hírek

Tanulmány: szárnyalni látszik a demencia globális költsége

A demenciával járó globális költségek 2010-re meghaladhatják a 604 milliárd dollárt (130 billió forintot), vagyis a világ GDP-jének több mint 1 százalékát, 2050-re pedig akár háromszorosára is nőhetnek az ezzel járó kiadások - állapította meg egy kedden közzétett jelentés.
2010.09.22. Hírek