hírek

Biztonságosabb lehet a szívelégtelenség kezelése

A szívelégtelenség korszerű gyógyszerekkel hatásosan kezelhető, de közben a vér káliumszintje olyan magasra emelkedhet, hogy az a szívritmuszavar veszélyét okozza. Egy új, a káliumot megkötő készítmény ezt a kockázatot csökkenti, így jelentősen növelheti a gyógykezelés biztonságát, jelentették be az Európai Szívgyógyász Társaság kongresszusán Stockholmban.
2010.09.15. Hírek

Szócska: a magyar EU-elnökség miatt volt fontos a moszkvai WHO-konferencia

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodájának Moszkvában rendezett közgyűlése Magyarország számára azért volt érdekes, mert módot adott a kölcsönös tájékozódásra azzal kapcsolatban, hogy január 1-jétől Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét - közölte szerdán az MTI-vel Szócska Miklós államtitkár.
2010.09.15. Hírek

Támad a tébécé Kárpátalján

Kárpátalján a járványügyi szakemberek aggasztónak tartják, hogy Munkácson az idén jelentős mértékben romlott a tuberkulózissal kapcsolatos helyzet, a fertőzés elsősorban a hátrányos helyzetű lakosság körében terjed.
2010.09.15. Hírek

Professzori Klub a Debreceni Egyetemen

Ünnepélyes megnyitót követően 2010. szeptember 14-én 17 órától megkezdi működését a Debreceni Egyetem Professzori Klubja a DE OEC Konferencia Központjában (volt Kenézy villa).
2010.09.13. Hírek

Marcali polgármestere: stabilizálódott a kórház helyzete

Jóváhagyta a képviselő-testület a marcali kórház új vezetője által megkezdett teljes belső átszervezést; átalakítása után a 270 ágyas intézmény jobb ellátást nyújt a térség lakóinak, s az intézkedésekkel megtakarítások érhetők el - közölte Sütő László (MSZP), Marcali polgármestere pénteken az MTI-vel.
2010.09.13. Hírek