hírek

Lendületet kaphat a dohányzásról való leszokás a járvány elmúltával – Május 31. a Dohányzásmentes Világnap

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kezdeményezésére minden évben május 31-én tartják a Dohányzásmentes Világnapot. A világnap célja, hogy újra meg újra felhívja az emberek figyelmét a dohányzás pusztító hatásaira és arra, hogy évente több millió ember hal meg ennek következtében. Az idei világnapnak különös aktualitást ad az, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a világ nagy részén lassan visszaszorítják a járványt, és a dohányosok új ösztönzést kaphatnak a leszokásra.
2021.05.31. Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá az SE és a Pfizer

A világ legkiválóbb klinikai vizsgálatokat végző kutatóhelyei közé került a Semmelweis Egyetem. A Pfizer nemzetközi, INSPIRE klinikai vizsgálóhely minősítésnek köszönhetően még több innovatív vizsgálati programba csatlakozhat be az egyetem, amelyek elősegíthetik a betegek gyógyulását, a hazai szakemberek és egészségügyi ellátás fejlődését.
2021.05.27. Hírek

Az Alkotmánybírósághoz fordultak az egészségügyi dolgozók

Márciusban mintegy 5500 orvos és szakápoló döntött úgy, hogy nem dolgozik tovább az állami egészségügyben, és nem írja alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződését. Ők az érintettjei annak a feltételezett jogsértésnek, amellyel szemben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság a Magyar Orvosi Kamarával közösen lép fel.
2021.05.20. Hírek

Fog- és szájbetegségektől a fül-orr-gégészetig – májusban zárul a Semmelweis Egészség Napok

Miért okozhat íz- és szaglásvesztést a COVID-19 megbetegedés és mikor igényel komolyabb kivizsgálást ez a probléma? Mit tehetünk fogínyvérzéskor? Minek a tünete lehet a szájszárazság? Miért kattog az állkapocsízület? Mi a szerepe a bölcsességfogaknak? – ezekről a kérdésekről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok május 27-ei, utolsó állomásán. Az online programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
2021.05.12. Hírek