hírek

Új gyógyszer a szívroham kezelésére

A szívinfarktus sürgős ellátásakor a véralvadás hatásos és biztonságos gátlására van szükség, mely egy most befejezett, nagy nemzetközi vizsgálat tanúsága szerint enoxaparin injekcióval jobban megoldható, mint a korábban alkalmazott készítményekkel.
2010.09.13. Hírek

Szócska: az ágazat bent rekedt a gödörben

Kampányidőszak van, ezért a jövő költségvetési koncepciókkal, az egészségügy átalakításával kapcsolatos kérdésekre csak október harmadika után adhat választ Szócska Miklós - írta a Népszabadság az egészségügyi államtitkárra hivatkozva.
2010.09.13. Hírek

Októberig lehet pályázni az Egészség-díjra

Az életmódváltással kapcsolatos kezdeményezéseket megvalósító magánszemélyeket, civil szervezeteket, munkahelyi csoportokat és egészségügyi dolgozókat lehet jelölni az Egészség-díjra október 10-ig a www.egeszsegdij.hu oldalon.
2010.09.13. Hírek

Emberkísérlet gyanúja étrend-kiegészítőknél

Illegálisnak és hamisnak minősített számos potencianövelő étrend-kiegészítőt egy független tudományos kutatás, amely még az engedély nélküli emberkísérlet gyanúját is felvetette egyes termékeknél - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
2010.09.13. Hírek

Új megközelítés az Alzheimer-kór korai kezelésére

Egy új típusú vegyülettel sikerült megakadályozni, hogy toxikus lerakódások képződjenek a kísérleti egerek agyában, mindezt a hasonló Alzheimer-kór elleni szerek mellékhatásai nélkül - közölték szerdán amerikai kutatók.
2010.09.12. Hírek