hírek

Új feladatokat vállalnának az egészségpénztárak

Az egészségpénztárak elláthatnának az egészségügyi kormányzat számára is komoly értéket jelentő új funkciókat is, de ehhez kormányzati támogatásra van szükség - állapítja meg "Az egészségpénztárak fejlődési stratégiája" című tanulmány, amelyet a KPMG Tanácsadó Kft. készített a Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából.
2010.09.02. Hírek

Újabb babamentő inkubátor Budapesten

Szerdától újabb budapesti kórháznál lesz babamentő inkubátor; a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet bejáratánál helyezték el a készüléket - tájékoztatta Radoszáv Miklós, a Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettese az MTI-t.
2010.09.02. Hírek

Már a 11 és 12 éves lányokat is lehet oltani HPV ellen

Már a 11 és 12 év közötti kislányokat is be kellene oltani HPV (humán papillóma vírus) ellen, még azelőtt, hogy szexuális életüket elkezdenének, derül ki az Amerikai Szülész-Nőgyógyász Kollégium (American College of Obstetricians and Gynecologists) hétfőn megjelent ajánlásából, ami az Obstetrics & Gynecology című szaklapban jelent meg.
2010.09.02. Hírek

Újraosztják az uniós egészségügyi forrásokat

A kormányváltás után 18 egészségügyi intézmény panaszának adott helyt Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, így olyanok is kaphatnak uniós forrást fejlesztési terveikhez, amelyek az előző kormány alatt kimaradtak a pénzosztásból.
2010.09.02. Hírek

A véralvadás gátlása szívritmuszavarban

A leggyakoribb ritmuszavarban az orvos legfontosabb feladata a beteg agyának védelme, ezért a véralvadás hatásos, biztonságos gátlására van szükség. Lars Wallentin, a világhírű svéd szívgyógyász hangsúlyozta ezt az Európai Szívgyógyász Kongresszuson, Stockholmban.
2010.09.02. Hírek