hírek

Hatékony a hiperaktív felnőtteknél a viselkedésterápia

Kognitív viselkedésterápiával jelentősen enyhíthetők a figyelemhiányos hiperaktivitászavar (ADHD) tünetei felnőtteknél egy amerikai kutatás szerint. Amennyiben megtanulják tudatosan kezelni problémáikat, az érintettek kétharmadának legalább harminc százalékkal csökkentek a panaszai.
2010.09.01. Hírek

Egy holdingban a budapesti kórházak

Óriás holdingba vonná össze a fővárosi kórházakat a Fidesz, ha sikeresen szerepel az önkormányzati választásokon - írja a Népszabadság a szerdai számában.
2010.09.01. Hírek

Százharminc ezres taglétszám az MKB Egészségpénztárnál

Az MKB Egészségpénztár tagsága a személyi jövedelemadóban (szja) bekövetkezett, kedvezőtlen változások dacára az év eddigi részében már csaknem annyi új belépővel bővült, mint tavaly egész évben, így augusztus végén már több mint 130 ezer tagja volt - közölte az egészségkassza az MTI-vel.
2010.09.01. Hírek

Így erősít rá az agy a placebora

A legegyszerűbb úgy erősíteni a placebo hatását, ha azt mondjuk a hatóanyag nélküli "szert" szedőnek, hogy jó esélye van arra, ő az igazi tablettát kapta.
2010.09.01. Hírek

Antibiotikum császármetszés előtt

Antibiotikumot közvetlenül a császármetszés előtt kell adni az édesanyáknak, derül ki az Amerikai Szülészet-Nőgyógyászati Kollégium (American College of Obstetricians and Gynecologists) legfrissebb ajánlásából.
2010.09.01. Hírek