hírek

Évente 250 gyermeknél diagnosztizálnak leukémiát

A leukémia ugyan továbbra is nagyon súlyos, de az esetek többségében már nem halálos a diagnózis a gyerekek számára. A Magyar Gyermekonkológia Hálózat, vagyis a Gyermekgyógyítók csapata az ország nyolc kórházában gyógyítja a rákbeteg gyermekeket, a civil szervezet az idén 50 éves.
2021.05.12. Hírek

Új, modernebb eszközök beszerzéséhez kér támogatást a Heim Pál Gyermekkórház

A térd a test legnagyobb és egyik legfontosabb ízülete, amit születésünk óta folyamatosan használunk, ezért akár már gyermekkorban is sor kerülhet egy műtétre. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben úgynevezett artroszkópos műtéti technikával végzik ezeket a beavatkozásokat, de a tudomány fejlődésével új eszközök jelentek meg a piacon.
2021.05.11. Hírek

Több tételt kivonnak a Telviran krémből

A herpeszvírus kezelésére használt Telviran 50 mg/g krém több tételét kivonja a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mivel szavatossági problémákat tártak fel.
2021.05.07. Hírek

Országos kiadványt készítettek az SM-re fókuszálva

ISMeretek címmel betegedukációs tudástár készült a Sclerosis Multiplexes betegek részére – tájékoztatta hírportálunkat Fazekasné dr. Magda Erzsébet, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány ügyvezető titkára.
2021.05.04. Hírek

Egyre több baba születik magánklinikán

Gyakrabban választják a magánkórházakat a várandósok, ez a tendencia pedig várhatóan tovább erősödik az egészségügyi szolgálati jogviszony és a hálapénz kivezetése miatt. Budapesten tavaly már minden 6. újszülött magánklinikán sírt fel először – derült ki egy friss felmérésből.
2021.05.03. Hírek

Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

Május 3-ától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás, a beavatkozások előzetesen egyeztetett időpontokban, rugalmas tervezéssel, a járványügyi intézkedések betartásával történhetnek - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a közösségi oldalán.
2021.04.29. Hírek