hírek

A folsavkezelés nem segít, sőt árthat

Nagy divat a folsav tartalmú táplálék-kiegészítő készítmények szedése, ám új vizsgálatok azt jelzik, hogy ennek nincs semmi előnye, viszont lehetnek egészségügyi hátrányai.
2010.08.23. Hírek

Sok betegnek nincs pénze gyógyszerre

Egy, a Magyar Nemzet által ismertetett kutatás szerint minden második krónikus beteggel előfordul, hogy nem tudja kiváltani a receptre felírt gyógyszerét, mert nincs rá pénze.
2010.08.23. Hírek

Reményt kínál az őssejtterápia a halálos bőrbetegségben szenvedőknek

Egy új amerikai tanulmány szerint a csontvelőből származó őssejtek átültetése segíthet egy jelentős károsodással járó, általában végzetes bőrbetegség kezelésében. Az őssejtek ritka változata ugyanis képes a bőrbe vándorolni és kijavítani a károsodást. Az eredmények más bőrbetegségek gyógyításában is felhasználhatóak lesznek.
2010.08.22. Hírek

Egy gén felelős az ép fogakért

Ha a fog kialakulása (odontogenézis) során az ún. Jagged2 gén inaktivált állapotban van, ennélfogva a Notch jelzés útvonala megszakad, a fogkorona nem megfelelően alakul ki, a zománc pedig hiányozni fog. Mivel ez a jelátadási folyamat minden egyes szerv és szövet kialakulásában szerepet játszik, a Zürichi Egyetemen végzett munka eredménye szélesebb körben is felhasználható lehet.
2010.08.22. Hírek

Digitális fogtechnika

A szájsebészek a foghelyreállító beavatkozások terén a közeljövőben sokkal könnyebben és olcsóbban dolgozhatnak majd.
2010.08.21. Hírek