hírek

Az Alzheimer elkerülhető

Az időseket sújtó egyik legkomolyabb elváltozás az Alzheimer kór, ami a mentális képességek folyamatos leépülésével jár. A betegség azonban megelőzhető, pár egyszerű módszerrel.
2010.08.17. Hírek

Reszveratrol az öregedés ellen

A szőlő héjában, a vörösborban és sok gyümölcsben megtalálható reszveratrol késlelteti az öregedés folyamatát. Amerikai kutatók szerint a hatóanyag olyan géneket befolyásol kedvezően, melyek a kor előrehaladásával kapcsolatosak.
2010.08.17. Hírek

Gyógyvarázs, forintokban - Pályázatok a Tüdő Évében

Sokáig úgy tűnt, hogy az egykor fenyegető, halálos kór, a tbc visszavonult, a betegek száma, illetve az új megbetegedéseké folyamatosan csökkent az 1950-es évektől. Ennek következtében 2006 óta hazánkat az alacsonyan fertőzött országok közé sorolják. A gümőkort okozó baktérium azonban nem adta fel végleg, és főként nem ilyen könnyen. Sőt a baktériumok egy része ellenállóvá vált a gyógyszerek közül jó néhánnyal szemben. A "szívós" kórokozókat sokkal nehezebb elpusztítani, ennek következtében a betegek gyógyulása is tovább tart, a felnőttek környezete pedig tovább fertőzheti a családban élő gyermekeket.
2010.08.16. Hírek

Az elhízás növelheti a császármetszések gyakoriságát

Minél nagyobb súlyfelesleggel rendelkezik egy kismama a szülés előtt, annál nagyobb annak a kockázata, hogy császármetszéssel hozza világra gyermekét - derítették ki amerikai kutatók, akik eredményeiket az American Journal of Obstetrics and Gynecology legújabb számában ismertették.
2010.08.16. Hírek