hírek

OS - Büntetőfeljelentés a H1N1 vakcina ügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás és hűtlen vagy hanyag kezelés, illetve hivatali visszaélés gyanújával tett feljelentést az Ügyészségen a Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesület elnöke, Dr. Lenkei Gábor a H1N1 influenzára költött milliárdok kapcsán.
2010.08.13. Hírek

Minden kiderül a sclerosis multiplexről

OS - Kecskemétre tartanak a gyógyíthatatlan sclerosis multiplexes betegek, szeptember 5-én itt adnak otthont az Országos SM Napnak. A civil találkozóhoz orvosi konferencia és nemzetközi betegtalálkozó is kapcsolódik.
2010.08.13. Hírek

Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet - HÁTTÉR

Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), feladatai más szervekhez kerülnek, miután Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosítását. Jövő év január 1-jéig közforgalmú gyógyszertár létesítését az egészségügyi államigazgatási szerv csak olyan településen engedélyezi, ahol a moratórium idején közforgalmú gyógyszertár megszüntette működését és a településen nem működik patika.
2010.08.12. Hírek

Az IPM feljelentést tett az Auchan ásványvizek miatt

Az Interpress Magazin (IPM) büntető feljelentést tett a BRFK-n az Auchan márkájú, határértéket meghaladó arzén tartalmú ásványvizek forgalmazása miatt - közölte a szerkesztőség az MTI-vel szerdán. Erre reagálva a Visegrádi Ásványvíz Kft. és az Auchan Magyarország Kft. is cáfolta az MTI-nek, hogy ásványvizeik ártalmasak lennének az egészségre.
2010.08.12. Hírek

Veszélybe kerülhet Miskolcon a kórházi ellátás?

A Fidesz miskolci frakciójának vezetője szerint veszélyezteti a helyi Semmelweis Kórház és a Diósgyőri Kórház működését az, hogy felszámolási eljárást kezdeményezett az ezeket üzemeltető gazdasági társaság ellen a város egyik MSZP-s képviselőjéhez köthető cég. Miskolc MSZP-s alpolgármestere szerint nem igaz a Fidesz miskolci frakcióvezetőjének kijelentése.
2010.08.12. Hírek

ÁNTSZ: van elég vakcina

A jövő év első felére rendelkezésre áll a szükséges mennyiségű és összetételű vakcina, így nyugodtan készülhetnek az orvosok az életkorhoz kötött védőoltások beadására - reagált az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Napi Gazdaság szerdai cikkére, miszerint a gyerekek kötelező oltásával összefüggő vakcinatender csúszása miatt az orvosok aggódnak az ellátás miatt.
2010.08.12. Hírek

A kórházak nem kaptak alkalmatlan adatlapokat

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint a fekvőbeteg-ellátó intézmények az adósságfelmérésre vonatkozóan alkalmatlan adatlapot kaptak volna.
2010.08.12. Hírek

A gerincvelői folyadék proteinjei segítenek az Alzheimer-kór felismerésében

A gerincvelői folyadékban (liquorban) megjelenő bizonyos proteinek segítségével 90 százalékos pontossággal állítható fel az Alzheimer-kór diagnózisa, és nagy biztonsággal jósolható meg, hogy mely memóriazavarral küszködő betegnél alakul ki a betegség - derítette ki egy belga kutatócsoport, amely vizsgálatairól az Archives of Neurology című folyóiratban számolt be.
2010.08.11. Hírek