hírek

Nemzetközi szervkereskedő bandát füleltek le Ukrajnában

Szervdonorokat toborzó és illegális szervkereskedelemmel foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezetet leplezett le az ukrán rendőrség – közölte csütörtökön Jurij Kucser, az ukrán belügyminisztérium cyberbűnözés és emberkereskedelem elleni ügyosztályának vezetője.
2010.08.07. Hírek

Miért beteg a magyar?

A legbetegebb nemzetek közé tartozik Európában a magyar – állapította meg nemrégiben a WHO. Rajtunk kívül Bulgária és Románia „dicsekedhet” még ilyen eredménnyel, és ez különösen annak fényében elkeserítő, hogy egy, a WEBBeteg.hu megbízásából a Szinapszis Kft. Által készített, 1000 fős felmérésből kiderült: honfitársaink hajlamosak a külső körülményekre hárítani egészségük romlását.
2010.08.06. Hírek

Kádár: egyre több az asztmás gyermek Magyarországon

Közel negyed millió ember szenved asztmában Magyarországon. Emellett a krónikus tüdőbetegség, és a tüdőgyulladás, a tüdő legelterjedtebb megbetegedései. Ezt hangsúlyozva az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a Tüdő Évének nyilvánította.
2010.08.06. Hírek

A hepatitis B-vírusa növeli a limfóma kockázatát

A hepatitis B-vírus által fertőzött személyeknél kétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki a nyirokrendszerből kiinduló egyik rosszindulatú daganatféleség, az úgynevezett non-Hodgkin limfóma (NHL) - derítették ki amerikai és dél-koreai kutatók.
2010.08.05. Hírek

OS - Nem tesz eleget Magyarország az ENSZ Egyezménynek

Rendszeresen és tömegesen sérülnek a nagy, totális intézetekben élő mintegy 25 ezer fogyatékos személy emberi jogai Magyarországon, és még mindig tízezrek kiszolgáltatottak és maradnak valódi segítség nélkül az elavult gondnoksági rendszer miatt.
2010.08.05. Hírek

A kórházak bizalmat szavaztak az egészségügyért felelős államtitkárságnak

Az elmúlt évek alatt soha nem tapasztalt együttműködést tanúsítottak az egészségügyi ágazat vezetőivel szemben a kórházak; a 173 fekvőbeteg ellátó intézményből 171 töltötte ki és küldte vissza a pénzügyi helyzetét felmérő adatlapot a megadott határidőig, keddig - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.
2010.08.05. Hírek

Hiányszakmákban csökkentett szakemberhiányt a debreceni orvoscentrum

Hiányszakmákban felére csökkentette a szakemberhiányt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC); az egészségügyi ellátás humánerőforrásának fejlesztésére 48 millió forint európai uniós támogatást nyertek pályázaton - jelentette be Paragh György, a DEOEC elnöke szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
2010.08.05. Hírek

Magyar Hírlap: az országos tiszti főorvos egészségmegőrző tervei

Gondoskodóbb népegészségügyi szolgálatot akar az új országos tiszti főorvos: Paller Judit egyebek mellett azt várná az állampolgároktól, hogy vegyék igénybe az egészségmegőrző szolgáltatásokat, például a szűrési lehetőségeket - írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.
2010.08.05. Hírek