hírek

A saját szívbillentyű még áthelyezve is jobb

Ha a beteg szívbillentyűjét saját, egy másik érből származó billentyűvel pótolják, az eredmény jobb, mint idegen donortól származó, bár megfelelő helyre beültetett billentyű esetében. A vizsgálat eredményeit az angol Lancet legfrissebb száma közölte.
2010.08.05. Hírek

Takarékoskodó génjeinktől hízunk?

Genetikusok szerint azon gének miatt hízunk, melyek valaha lehetővé tették, hogy túléljük a kiszámíthatatlan éhezést. A többletsúly, a cukorbetegség és a gének közötti összefüggés vizsgálatára az Egyesült Államokban tovább folytatódik a pima indiánokon 15 éve elkezdett kutatás.
2010.08.05. Hírek

A kormány prioritásként tekint az orvosi alapellátás megerősítésére

A kormány prioritásként tekint az alapellátás megerősítésére, ennek keretében támogatni fogják a fiatal orvosok praxishoz jutását, és vonzóvá teszik a háziorvosi életpályát - válaszolt levélben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője Gyenes Géza jobbikos képviselőnek, aki az alapellátási vállalkozások támogatásáról kérdezte Réthelyi Miklóst.
2010.08.03. Hírek

A Fidesz újraéleszti az anyavédelmet

Budapesti önkormányzati választási győzelme esetén a Fidesz "föltámasztaná" a reformoknak áldozatul esett Schöpf-Merei kórház anyavédelmi funkcióit, így ismét lenne olyan intézmény, amelyben a krízisterhesek magas szintű ellátást kapnának - írja keddi számában a Magyar Hírlap.
2010.08.03. Hírek

Új Széchenyi Terv - Az egészségturizmus az egészségipar húzóága

Az egészségturizmus fejlesztésével olyan programokra van szükség, amelyek az életminőség javítását szolgálják, az egész országra kiterjednek, térségeket ölelnek át, a gazdaság felemelkedését, a munkahelyteremtést, az egészséges életmód terjedését, a környezet fenntartható fejlesztését egyaránt elősegítik - derül ki az Új Széchenyi Terv vitairatából.
2010.08.03. Hírek