hírek

Megvan a parlagfű természetes ellensége?

Úgy tűnik, megvan a millióknak allergiát okozó parlagfű természetes ellensége: egy nyíregyházi biológus észlelése szerint a kiirthatatlanul szaporodó növényt az amerikai lepkekabóca károsítja.
2010.08.03. Hírek

A kelet-európai orvosok Nyugat-Európában

A volt szocialista országokból már most is orvosok ezrei dolgoznak vagy készülnek munkát vállalni az Európai Unió alapító államaiban a megalázóan alacsony otthoni fizetések és a mind rosszabb munkakörülmények miatt. Az EU egészét érzékenyen érintő kérdéssel az angol Lancet vezércikkben foglalkozik.
2010.08.03. Hírek

Őssejtterápia Debrecenben

Magyarországon is vezető halálokként tartják számon az előrehaladott perifériás artériás érbetegséget (PAD) Nem csoda, hogy napjainkban az orvostudomány egyik legfontosabb feladata megoldást találni gyógyításukra, megelőzésükre. Az elmúlt évek kutatásai közül sok zsákutcába vezetett, ám most újabb remény csillant fel: az őssejtek terápiás célú alkalmazása.
2010.08.02. Hírek

Véd a kiszáradástól az intelligens póló

Egy szenzoros szövetből készült póló megváltoztatja a színét, amennyiben a test felszínén savas vagy lúgos vegyülettel érintkezik. A sportoló így egyből látja, ha folyadékbevitelre van szüksége, mivel elhasználta sótartalékait.
2010.08.02. Hírek

Az Omninvest Kft. áll a vizsgálatok elé

Az Omninvest, ahogy eddig, úgy ezután is nyitottan áll minden vizsgálat elé - közölte az influenza elleni oltóanyagokat gyártó társaság az MTI-vel szombaton annak kapcsán, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az előző ciklus alatt kötött állami szerződéseket, köztük az Omninvestét is vizsgálja.
2010.08.02. Hírek

Napirenden van egy központi pszichiátria kialakítása

A kormány napirendjén szerepel egy új országos pszichiátriai intézmény kialakítása a korábban megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyett - mondta Pesti Imre fideszes parlamenti képviselő szombaton a fővárosban.
2010.08.02. Hírek