hírek

CT készülékekkel bővült a nyíregyházi kórház műszerparkja

Számos, a diagnosztikát segítő új készülék mellett nagyobb felbontású, korszerűbb CT készülékekkel bővült az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. Jósa András Oktatókórháza; az új műszerekkel csökkenni fog a betegellátásban a várakozási idő - tájékoztatta a gyógyintézmény sajtófőnöke szerdán az MTI-t.
2010.07.29. Hírek

Mentális diagnózis: lesz itt valaki normális?

Az orvosoknak szóló mentális egészségügyi biblia legújabb frissítése olyan diagnózisokat tartalmazhat önálló "zavarként", mint a gyerekek hisztije vagy a mértéktelen evés, ami szakértők szerint azt jelentheti, hogy lassacskán senki nem számít normálisnak.
2010.07.29. Hírek

Hatékony vércukorszint csökkentés, naponta egyszer, szúrás nélkül - alacsony kockázat vesekárosodásban szenvedő cukorbetegeknek

Az Amerikai Diabétesz Egyesület 70. tudományos ülésén először számoltak be az új antidiabetikum III-as fázisú vizsgálatának eredményéről, amely alapján ez a kísérleti gyógyszer számottevően, tartósan, és klinikai szempontból hatékonyan csökkentette a vércukorszintet 2-es típusú diabéteszben a vesék károsítása nélkül.
2010.07.28. Hírek

RE-NOVATE II vizsgálat - könnyebbség a csípőízület-pótló műtéten átesett betegeknek

Barcelonában, az Európai Hematológiai Társaság 15. kongresszusán mutatták be a RE-NOVATE II vizsgálat eredményeit. A vizsgálat keretében tesztelt új, orális véralvadásgátló terápia egyik legfontosabb vívmánya, hogy a csípőízület-pótló műtéteket követően jelentős mértékben csökkenti a súlyos vénás elzáródás és az abból eredő halálozás előfordulását.
2010.07.28. Hírek

Támogatja a kórházak adósságfelmérését az SSZMKE

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület (SSZMKE) támogatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkárságának azt a kezdeményezését, hogy mérjék fel a fekvőbeteg-ellátó intézmények adósságát - tájékoztatta Csiba Gábor, az egyesület elnöke kedden az MTI-t.
2010.07.28. Hírek

Új országos pszichiátriai intézmény létrehozását tervezik

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007-es bezárásával okozott betegellátási zűrzavart orvosolhatná részben egy új országos pszichiátriai intézmény, amely a Magyar Hírlap információi szerint esetleg a budai tüdőgyógyintézetben kaphatna helyet.
2010.07.28. Hírek