hírek

OGY - Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet

Megszűnik az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), feladatai más szervekhez kerülnek, illetve jövő év január 1-jéig átmeneti patikaalapítási moratóriumot vezet be az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosítása, amelyet csütörtökön fogadott el az Országgyűlés.
2010.07.24. Hírek

Prosztatakampány 2010 az életmentő vizsgálat érdekében

A prosztataszűrések valóban életmentőek, hiszen húsz százalékkal csökkentik a halálesetek számát - hangsúlyozták szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon a Magyar Urológusok Társaságának (MUT) vezetői annak kapcsán, hogy a szervezet felvilágosító kampányt indít, ennek célja felhívni az 50 év feletti férfiak figyelmét a rendszeres vizsgálatok fontosságára.
2010.07.24. Hírek

Hirtelen szívhalál: felkészületlen stadionok

Nincsenek felkészülve az európai stadionok a hirtelen szívhalál esetén nyújtandó elsősegélyre sem a képzettség, sem az eszközök tekintetében. Az Arena tanulmány tíz ország 190 klubjának elszomorító adatait az European Heart Journal legújabb számában ismertette.
2010.07.23. Hírek

A gyermekkori elhízás növeli a reflux kockázatát

A kaliforniai Kaiser Permanente kutatói szerint az elhízott gyermekek esetében nagyobb a fájdalmas emésztési rendellenesség, a gyomor-nyelőcső reflux betegség (GERD – gaszto-özofageális reflux betegség) kialakulásának kockázata.
2010.07.22. Hírek

Összehasonlították az Atkins, a Zone, a LEARNS és az Ornish diétát hiánybetegségek kialakulásának esélye szempontjából

Évente több mint 30 milliárd dollárt költenek testsúlycsökkentő termékekre az Egyesült Államokban, mivel felmérések szerint minden harmadik felnőtt próbálkozik súlyleadással. Ezeknek a népszerű a diétáknak a központjában tipikusan az összesen elfogyasztott ételmennyiség, és a proteinek, zsírok és szénhidrátok egymáshoz viszonyított mennyisége áll. A vitaminokról és az ásványi anyagokról általában megfeledkeznek. - írja egy új tanulmány a Reuters Health oldalon.
2010.07.21. Hírek