hírek

A hirtelen szívhalál kockázatának megjósolása

A szív elektromos működésének többirányú tanulmányozására van szükség a hirtelen halál esélyének pontosabb fölmérésére, ennek részeként világszerte vizsgálatok folynak az egészségesnek tartott sportolók megmagyarázhatatlan szívhalálának korai jelzésére - írja a Heart Rhythm szakmai folyóirat legújabb számában.
2010.07.21. Hírek

Szócska Miklós: készül a kórházi adósságjelentési rendszer

Közös informatikai és gyógyszer-közbeszerzésekkel mozgósítaná a kórházak "elúszó" tartalékait az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy felállt az a bizottság, amely a szakmai szövetségekkel közösen dolgozza ki azt a szempontrendszert, amelynek alapján pontosan kiderülhet, mekkora a magyar kórházak összadóssága, milyen azok gazdasági helyzete.
2010.07.20. Hírek

Mágnesezés vagy gyógyszer

A súlyos koszorúér-betegségben szenvedők számára életmentő az erek visszaszűkülését megakadályozó stent, amely modern változataiban már a sejtlerakódást gátló gyógyszereket (paklitaxelt vagy everolimuszt) bocsátanak ki. A New England of Medicine című folyóiratban közzétett tanulmány e két szer hatékonyságát vizsgálja.
2010.07.20. Hírek

Törvény a nők szívének védelmére

SZÍVET a nőknek (HEART for Women) elnevezéssel törvényt fogadott el az amerikai kongresszus a nők szívének védelmére, az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiuma és az Amerikai Szív Szövetség pedig szervezett mozgalmat indított az abban foglaltak érvényesítésére.
2010.07.20. Hírek

Fejlesztik a fehérgyarmati kórház sürgősségi osztályát

Mintegy 531 millió forintot fordítanak a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő sürgősségi osztályának fejlesztésére; az uniós projekt támogatási szerződését Seszták Oszkár, a megyei önkormányzat elnöke és Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója írta alá pénteken Nyíregyházán.
2010.07.19. Hírek