hírek

Le a nyakkendővel az orvosokról!

A rendkívüli kánikulában azt tartja legfontosabbnak az olasz egészségügyi miniszter, hogy az orvosok vegyék le a nyakkendőt - no nem a forróság miatt: Ferruccio Fazio úgy véli, hogy a nyakkendő fertőzésveszélyes.
2010.07.19. Hírek

Reményt kelt a kísérleti fogyasztópirula

A kipróbáló emberek mintegy felének segített a fogyásban, majd a megszerzett testsúly megtartásában egy új szer, anélkül, hogy szívproblémákat okozott volna, mint egyes korábbi pirulák.
2010.07.17. Hírek

Szombatig még biztosan marad a kánikula

A tartós hőség miatt csütörtökre és péntekre az ország egészére piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ); az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pedig folyamatosan ellenőrzi a vízminőséget; az áramfelhasználás a 2007-es csúcs közelében van.
2010.07.16. Hírek

A többség támogatná az egészségügyiek béremelését

A lakosság 88 százaléka támogatná az egészségügyi dolgozók bérének emelését, ezen belül az emberek 31 százaléka 50 százalékosnál magasabb arányú béremelést tartana helyesnek - állapította meg a Szinapszis Kft. felmérése, amelynek eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-hez.
2010.07.16. Hírek

Az ezredik sugársebészeti agyműtétet végezték el Debrecenben

Az ezredik gamma sugársebészeti beavatkozást végezték el az ország egyetlen "dedikált agyi gamma sugársebészeti centrumában", a Debreceni Egyetemen (DE) - jelentette be Bognár László professzor, az idegsebészeti klinika igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.
2010.07.16. Hírek

A dohányzás több száz gén működését befolyásolhatja

A dohányzás több száz olyan gén aktivitását befolyásolja, amelyek az immunrendszer működésében, a sejtek programozott halálában vagy az anyagcserében vesznek részt - idézte amerikai genetikusok megállapítását az EurekAlert című tudományos portál (http://www.eurekalert.org).
2010.07.16. Hírek