hírek

Két fehérje dönti el a rákos és normál sejtek közti versengést

Az egészséges és a rákos sejtek versengésében két gén és az általuk kódolt fehérjék döntik el a kimenetelt az emlősöknél is - közölték áttörést jelentő felfedezésüket szerdán amerikai és brit kutatók a PLoS Biology című tudományos portálon (www.plosbiology.org/article/).
2010.07.15. Hírek

Hőségriadó Magyarországon - összefoglaló

Elrendelte a hőségriadót az országos tiszti főorvos, Paller Judit elmondta, hogy szerdán a Délnyugat-Dunántúl megyéinek kivételével mindenhol érvénybe lép a harmadfokú riasztás, a hőségriadó csütörtöktől az egész országra érvényes.
2010.07.15. Hírek

Jelentősen visszaszorult az AIDS a 15 és 24 éves korosztályban

Az óvszerhasználat terjedésének köszönhetően határozottan visszaszorult az AIDS-járvány a 15 és 24 év közötti korosztályban a betegségtől leginkább sújtott 25 ország csaknem felében, különösen Afrika Szaharától délre eső részén - közölte kedden az ENSZ.
2010.07.14. Hírek

A D-vitamin szintje befolyásolja a Parkinson- és az Alzheimer-kór kockázatát

A D-vitamin magasabb vérszintje és a Parkinson-kór kisebb kockázata között találtak összefüggést közel három évtizeden át tartó követéses vizsgálatukban finn kutatók, akik eredményükről hétfőn számoltak be. Egy másik tanulmány az elégtelen D-vitamin ellátottság és a szellemi hanyatlás közötti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.
2010.07.14. Hírek

Idegen akcentussal ébredt

Állítólag idegen akcentussal ébredt egy nő Új-Zélandon: a helyi nyelvi sajátosságok helyett walesi, skót és észak-londoni tájszólásban kezdett beszélni.
2010.07.14. Hírek