hírek

Orvosszakszervezet: előrelépés van az önként vállalt túlmunkát illetően

A fizetési besorolások egységesítése, az ügyeleti díjazás és az önként vállalt túlmunka részletszabályozása is szóba került az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) találkozóján. A tárgyalás résztvevői az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény utóhatásait is érintették.
2021.03.19. Hírek

Agykutatás Hete - Szeged- "A mozgás és az agy"

2021. március 18-án, online formában kerül megrendezésre az Agykutatás Hete rendezvény. Ez az ismeretterjesztő programsorozat immár 12. alkalommal kerül megrendezésre, amihez az SZBK 2010-ben csatlakozott.
2021.03.16. Hírek

Már kérvényezhetik egészségügyi dolgozók a másodállások engedélyezését

Többezer egészségügyi szakdolgozó nem írta alá az új jogviszonyt tartalmazó munkaszerződését, ám akik aláírták, azok most már kérvényezhetik munkáltatójuknál, hogy vállalhassanak másod- vagy harmadállást. Tehát a kezdeti teljes tiltás után ez a lehetőség mégis nyitva maradt, igaz, szűkösebb keretek és szigorú szűrőrendszer közé szorítva.
2021.03.09. Hírek

Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig – márciusban újra Semmelweis Egészség Napok

A Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája március 25-én a Semmelweis Egészség Napok következő állomásán Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig címmel várja az érdeklődőket. Az online rendezvényen a legfontosabb gyerekbetegségek mellett szó lesz a kicsik egészséges táplálásáról, illetve újraélesztési és mozgásfejlesztési bemutatót is tartanak. Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
2021.03.08. Hírek

Aláírás utáni helyzetkép a MOK szemszögéből

A Magyar Orvosi Kamara üdvözli, hogy a kollégák a járványhelyzetre is tekintettel jelentős részben felelősen az aláírás mellett döntöttek, így a jogviszonyváltás nem okoz most általános, országos ellátási zavart.
2021.03.03. Hírek