hírek

A szakértők nem tartják megalapozottnak a rákbetegségek kialakulásának kockázatát vérnyomáscsökkentőknél

Magas vérnyomás kezelésével foglalkozó szakorvosok nem tartják megalapozottnak azt a megállapítást, amely szerint a világ legnépszerűbb vérnyomáscsökkentő szerei közül egyesek enyhén növelhetik a rákbetegségek kialakulásának kockázatát, és attól tartanak, hogy sok beteg a vizsgálat hatására esetleg nem szedi a számára szükséges tablettákat.
2010.07.07. Hírek

Paller Judit az országos tiszti főorvos

Felmentéssel megszüntette Falus Ferenc országos tiszti főorvos határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyát július 7-ei hatállyal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; az új országos tiszti főorvos Paller Judit lesz - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
2010.07.06. Hírek

Hármas vérnyomáscsökkentő gyógyszerkombináció

A cukorbetegségben is szenvedő, magas vérnyomású betegek vérnyomásának normális értékre történő csökkentése különösen nehéz, néha hosszú ideig tartó gyógyszerbeállítást igényel: egy új, három gyógyszert tartalmazó kombináció hatékonyabbnak bizonyult, mint a készítmények külön-külön való alkalmazása.
2010.07.06. Hírek

OS - A betegek nem akarnak új Lipótot!

Nem az ágyak bővítése a lélekgyógyászat megmentésének legfontosabb lépése, főképp nem Budapesten, ahol a betegek visszajelzései alapján megfelelő számú kórházi férőhely mutatkozik.
2010.07.06. Hírek

Kórházi vita Miskolcon

Nyolc évvel ezelőtt címzett támogatásból újult meg a miskolci Semmelweis Kórház belgyógyászati pavilonja, a felnőtt daganatos betegségek kezelésére ott kialakított csontvelő transzplantációs boxokat eddig nem használták, s azokat most "szétverik" - közölte három miskolci egészségügyi intézmény vezetője közös miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn; az érintett kórház igazgatója szerint viszont szó sincs erről.
2010.07.06. Hírek

Megbírságolhatják a "renitens" orvosokat

Bírságot helyezett kilátásba az ÁNTSZ és az egészségbiztosító, mivel több háziorvos is úgy döntött, nem adja be a kötelező védőoltásokat, nem végez terhességi tanácsadást és halottkémlést, szerintük ugyanis évek óta ezért a munkáért senki sem fizet - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
2010.07.06. Hírek

Rácz: elfogadható az egészségügyi kormányzat által kijelölt irány

Egyelőre elfogadhatónak tartja az új egészségügyi kormányzat által kijelölt irányokat Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház igazgatója, aki a Népszava hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: önmagában csak a kórházak problémáját nem lehet megoldani, egy egységes ágazati stratégiát kell kialakítani.
2010.07.05. Hírek