hírek

Alvási apnoé: a nyelv a sikeres kezelés titka

Az alvási apnoéban szenvedő betegek esetében a nyelv és a garat méretei közti arányok segíthetnek a fogorvosoknak abban, hogy megbecsüljék, mennyire lehet sikeres, ha a betegnél szájbetétes megoldást választanak.
2010.06.21. Hírek

A védőoltások napja

Magyarország 2004 júniusában kezdeményezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodájánál, hogy június 21-ét nyilvánítsák a védőoltások napjává, mivel 2002-ben ezen a napon hirdette ki a WHO, hogy Európában megszűnt a gyermekbénulás betegsége. Az európai iroda védőoltásokkal foglalkozó csoportja egyetértett a kezdeményezéssel, és javasolta, hogy 2005-től ezen a napon a védőoltások népszerűsítését szolgáló rendezvényeket tartsanak.
2010.06.21. Hírek

Világgazdaság: integrálják a kórházakat

Nincs napirenden az önkormányzati kórházak államosítása, de területenként integrálják az intézményeket - jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjújában Szócska Miklós; a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára nem pártolja a privatizációt, de a magántőkét és a fogyasztási adót a forrásbővítés lehetséges eszközének tartja.
2010.06.21. Hírek

Napszemüvegek UV-tesztje

A napszemüvegek UV-szűrő képességéről olvashatnak az érdeklődők a Teszt Plussz Magazin legutóbbi számában.
2010.06.21. Hírek

Szegedi gyermeksebészként Bangladesben

Három hónapot töltött gyermeksebészként Banglades második legnagyobb városában, egy alapítványi kórházban Juhász László, a Szegedi Tudományegyetem tanársegédje. A fiatal orvos a szakmai tapasztalatok mellett különleges élményekkel is gazdagabb lett.
2010.06.20. Hírek

A folsavtól nem leszünk okosabbak

Egy, a korábbiaknál részletesebb vizsgálat szerint, amelynek eredményét az American Journal of Medicine legújabb száma közölte, a szellemi hanyatlást sem a folsav, sem egyéb B-vitaminok adása nem képes meggátolni.
2010.06.19. Hírek