hírek

Ismét lehet pályázni az Egészség-díjra

Az életmódváltással kapcsolatos pozitív kezdeményezéseket megvalósító magánszemélyeket, civil szervezeteket, munkahelyi csoportokat és egészségügyi dolgozókat lehet jelölni az Egészség-díjra októberig a www.egeszsegdij.hu oldalon.
2010.06.18. Hírek

Levegő Munkacsoport: mérgező vegyszer a paradicsomban

A Levegő Munkacsoport nyári zöldség-gyümölcstesztjén egy Magyarországon forgalomba hozott paradicsomban és uborkában olyan veszélyes anyagot találtak, amelyet 2008-ben betiltott az Európai Unió - közölte a civil szervezet az MTI-vel csütörtökön. Eközben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) illetékes szervezete eddig nem talált a munkacsoport által kifogásolt szennyezést.
2010.06.18. Hírek

Az európai rákintézetek vezetői Budapesten tanácskoznak

Az európai onkológiai intézetek vezetőinek kétnapos budapesti ülésén elemzik az európai rákbetegek kezelésének helyzetét, jövőbeli lehetőségeit, és előadások hangzanak el a molekuláris, genomikai kutatási eredmények gyógyítási célú alkalmazásáról is - mondta el Kásler Miklós, a szervező Országos Onkológiai Intézet (OOI) főigazgatója.
2010.06.18. Hírek

Kutatási célra kóros őssejtek

Az őssejteket általában gyógyítási célra alkalmazzák, hogy a beteg szövetek sejtjeit egészséges sejtekkel tudják pótolni. Amerikai szakemberek azonban most olyan őssejteket különítettek el, melyek súlyos szívbetegséghez vezetnek, mert így a gyógykezelés kutatásának lehetősége is megnyílhat az orvostudomány előtt - írja a Nature.
2010.06.18. Hírek

OGY - egészségügyi bizottság - gondban a pszichiátriai ellátás

Gondban van a magyar pszichiátriai ellátás, az újonnan felálló egészségügyi kormányzat szerint szükséges egy új országos intézmény a korábban megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyett - derült ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.
2010.06.17. Hírek