hírek

Porszívózással gyógyítják az agyvérzést

Egy vérrögszívó szívja ki a stroke-képző akadályokat az agyi erekből, mint egy sci-fiben. Dr. Mayank Goyal, a kanadai Stroke Kongresszuson, június 8-án közölte, hogy 27 Calgary-i beteg - akik súlyos agyvérzésen estek át - tudja, hogy az endovaszkuláris eljárás valóban működik.
2010.06.17. Hírek

Világszerte egyre több a gyógyszereknek ellenálló baktérium

Életeket mentenek a kormányok, a nonprofit szervezetek és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azzal, hogy gyógyszereket juttatnak el a fejlődő országokba, ám nem fordítanak elegendő figyelmet a szerekkel szemben ellenálló kórokozók kialakulására - figyelmeztet egy kedden közzétett jelentés.
2010.06.17. Hírek

Uniós bírósági vélemény: kereskedelmi korlátozásnak minősül a kontaktlencse internetes árusítási tilalma

Az "import mennyiségi korlátozásával azonos hatású" intézkedésnek minősül az Európai Bíróság illetékese szerint az a szabályozás, amely a kontaktlencse forgalmazását csak gyógyászati segédeszközök szaküzletében és szakképesítéssel rendelkező személyek számára teszi lehetővé, és amely megtiltja az interneten történő értékesítést.
2010.06.16. Hírek

OS - Az Autisták Országos Szövetsége nyílt levele Réthelyi Miklós miniszterhez

Az Autisták Országos Szövetsége üdvözli az új Kormány tettrekészségét, ugyanakkor 60 ezer autizmussal élő ember nevében felhívja a figyelmet: sok a halaszthatatlan tennivaló az autizmus terén. Az autista emberek számára a jelenlegi oktatási, egészségügyi és szociális ellátórendszer alkalmatlan, több szempontból a 24. órában vagyunk.
2010.06.16. Hírek

Patikaliberalizációs moratórium

A szocialista-szabad demokrata kormány patikanyitási könnyítéseit már a nyár elején visszavonja a parlamenti többség, de új szabályt csak az őszi politikai szezonban alkotnak - tudta meg a Népszabadság Szócska Miklóstól, az egészségügyért felelős államtitkártól.
2010.06.16. Hírek