hírek

Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja

A sebészek ma nemcsak fejlettebb műtéti technikákkal dolgoznak, eredményességüket az is növeli, hogy az onkológiai kezelések révén sokszor elég kisebb feltárást végezniük, növekedett a szervmegőrző beavatkozások aránya, valamint a daganatmentesség is biztosabban és hosszabban fenntartható - írja a Rákgyógyítás.
2010.06.15. Hírek

Példátlanul sokan adtak vért öt hónap alatt

Példátlanul sokan adtak vért az elmúlt hónapokban: az ellátáshoz szükséges 7500-8000 egység helyett január óta folyamatosan 9000-11000 egységnyi vérkészlet áll rendelkezésre Magyarországon - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója hétfőn az MTI-nek.
2010.06.15. Hírek

Baktériummal fertőzhet a szélvédőmosó vize

Az Angliában és Walesben előforduló légionárius-betegségek 20 százalékát az autók szélvédőmosó vize okozhatja - idézte a brit egészségvédelmi ügynökség bejelentését a BBC hírportálja (http://news.bbc.co.uk).
2010.06.15. Hírek

Napsütés és szívbetegség

Miközben egyre több adat lát napvilágot arról, hogy a Nap ultraibolya sugarai nagy szerepet játszanak a bőr rosszindulatú daganatainak kifejlődésében, egy új, érdekes elmélet arra utal, hogy a napsugár nemcsak melegítő hatásával, hanem más módon is kedvező, mivel tágíthatja az ereket. Az Európai Unió kutatóinak meglepő elképzeléseit az European Heart Journal közölte.
2010.06.15. Hírek

Az EU-lakosság 37 százaléka véradó

Az Európai Unió lakosságának 37 százaléka adott már vért egészségügyi célokra - derül ki a témáról pénteken Brüsszelben kiadott közvélemény-kutatásból.
2010.06.15. Hírek

OTS - Jogsértő volt az ÁNTSZ! Pert nyert a Dr. Lenkei Vitamin!

Jogerős bírósági határozatban marasztalta el az ÁNTSZ-t a Pest Megyei Bíróság, az egyik Dr. Lenkei Vitamin szaküzletet üzemeltető cég keresetére 2010. június 7-én. A Bíróság a konkrét ügyben megsemmisítette azokat az első és másodfokú határozatokat, amelyekben az ÁNTSZ különböző szintű szervezetei egészségre ártalmasnak bélyegeztek és zároltak többféle vitaminkészítményt, amelyeket a Dr. Lenkei Vitamin üzletben lehetett megtalálni.
2010.06.14. Hírek