hírek

Az ÁNTSZ sürgősen elkezdi a szúnyogirtást

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) sürgősen elkezdi a szúnyogirtást az árvíz sújtotta észak-magyarországi területeken, illetve az azzal kapcsolatos engedélyek kiadását országszerte - tájékoztatta a szolgálat szombaton közleményben az MTI-t.
2010.06.14. Hírek

Genetikai háttere is lehet a D-vitamin hiányának

Három genetikai változást találtak kutatók, amelyek befolyásolhatják a D-vitaminhiány kockázatát, és magyarázatot adhatnak arra, hogy miért alakulhat ki megfelelő étrend és napfény mellett is ez az állapot.
2010.06.12. Hírek

Életmentő alsónemű

Életmentő alsónadrággal rukkoltak ki amerikai tudósok: a ruhadarab folyamatosan méri viselője vérnyomását, pulzusát és más életfunkcióit, valamint ha kell, még gyógyszert is bead neki.
2010.06.12. Hírek

Szócska Miklós: kötelező kamarai tagság, patikaalapítás felfüggesztése, EBF megszüntetése

Az egészségügyi szakmai kamarai kötelező tagság visszaállítása, az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) megszüntetése és a patikaalapítás felfüggesztése szerepel első lépésként az új kormány egészségügyi tervei között; erről Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára beszélt csütörtökön újságíróknak egy budapesti konferencia szünetében. E javaslatok már a kormány előtt vannak - tette hozzá.
2010.06.11. Hírek

Diagon Kft: nem volt szakmai kifogás a H1N1 teszt ellen

Nem volt szakmai kifogás a Diagon Kft által forgalomba hozni kívánt H1N1 teszttel kapcsolatban, mivel az "hibátlan"; a cikk írója ellen a gyártó pert indított - közölte csütörtökön a gyártó az MTI-vel a Magyar Nemzetben megjelent cikkre reagálva.
2010.06.11. Hírek