hírek

A magas vérnyomás világnapja

Május 17. a magas vérnyomás világnapja a Hipertónia Világszervezet kezdeményezésére. E napon fel kívánják hívni a figyelmet a sokszor rejtve maradó kór veszélyeire, a megelőzés fontosságára és lehetőségeire, a betegség kezelésének módozataira.
2010.05.17. Hírek

Tökéletlenek a vizsgáld-magad géntesztek

Tökéletlenek a géntesztek, amelyeket közvetlenül a fogyasztóknak árulnak azzal a céllal, hogy megállapíthassák genetikai örökségüket, és egyes embereket megalapozatlan következtetésre késztethetnek - állapította meg a tesztekről egy csütörtökön közzétett jelentés.
2010.05.17. Hírek

Az ultrahang, mint férfi fogamzásgátló

Az ultrahang-hullámok megállítják a herében történő spermium-termelődést. Kutatók azt kezdték el vizsgálni, hogy vajon az ultrahang használható-e reverzibilis fogamzásgátlóként a férfiak esetében.
2010.05.17. Hírek

A gének meghatározzák a vérzsírok szintjét

A tudósok régóta vitatták a trigliceridek szívbetegséget befolyásoló szerepét, azonban most felismerték, hogy a vér zsírsavszintje genetikailag meghatározott: egy esetleges mutáció akár 40%-kal is növelheti a szívbetegség kialakulásának valószínűségét.
2010.05.14. Hírek

Megnöveli a pszichiátriai problémák gyakoriságát a terhesség alatti dohányzás

Számos bizonyíték volt már eddig is arra vonatozóan, hogy az édesanyák terhesség alatti dohányzása maradandó károsodást okoz a magzatban- megnő az asztma, a légúti betegségek és a fül fertőződésének kockázata, ám ez az első olyan kutatás, mely kapcsolatot talált a nikotinfüggőség és az utódok mentális megbetegedése- a hiperaktivitás, figyelemhiány és depresszió- között.
2010.05.14. Hírek