hírek

Megbecsülés a véradóknak a Betegek Világnapján

Betegek Világnapját először 1993-ban tartották meg II. János Pál pápa kezdeményezésére, a pápai meghatározás szerint azért, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, illetve segítse elő a szenvedés megértését.”
2021.02.10. Hírek

Esélyt kaphatnak a horkolók a „gyógyulásra”

Akárhogyan is fejlődik az orvostudomány, jelenleg nem sok eszköz áll rendelkezésre azok számára, akiknek a horkolás keseríti meg az életét. Egy, az Egyesült Államokban jóváhagyott új termék azonban most gyökeresen változtathat a helyzeten, ráadásul úgy, hogy az érintett személynek nem kell éjszaka viselnie.
2021.02.09. Hírek

Online szenior torna és táplálkozási tanácsadás is lesz a következő Semmelweis Egészség Napokon

Az időskor nem betegség címmel február 25-én online folytatódik a Semmelweis Egészség Napok programsorozat a Semmelweis Egyetem Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ szervezésében. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött eseményen az érdeklődők online szenior tornán és táplálkozási tanácsadáson is részt vehetnek, illetve a konzultációval egybekötött előadásokon ahhoz is hasznos javaslatokat kaphatnak, hogyan maradjanak minél tovább aktívak és egészségesek.
2021.02.08. Hírek

Magyar rákkutató cég lett Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása

Az Oncompass Medicine magyar rákkutató cég lett a győztese a DIGITALEUROPE ma lezáruló versenyének. A rangos megmérettetésen a Jövő Unikornisát díjazzák: azt a legígéretesebb európai technológiai vállalkozást, melynek jövőbeni értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Idén – számos európai céget legyőzve -, a magyarországi OCM orvosi biotechnológiai vállalkozás nyerte el a Jövő Unikornisa Díjat. A kitüntetést február 4-én, a Rák Világnapján, Dr. Peták István, az Oncompass Medicine egyik alapítója, tudományos igazgatója vette át az Európai Bizottság innovációért és kutatásért felelős európai biztosától.
2021.02.05. Hírek