hírek

Kár aggódni az egészségért?

A 100 év fölötti kort megélők akár egészségtelenül is élhetnének, mert alapvetően génjeiknek köszönhetik hosszú élettartamukat - idézi amerikai kutatók állítását a The Daily Telegraph című brit napilap honlapja (www.telegraph.co.uk).
2010.05.13. Hírek

Szélütést, szívrohamot okoz a légszennyeződés

Minden korábbinál erősebb a bizonyíték, hogy az ipari és közlekedési szennyeződés szélütést és szívrohamot okoz, ezért az embereknek el kellene kerülniük a szmog belélegzését - közölte az Amerikai Szívtársaság.
2010.05.13. Hírek

Meddőség és csecsemőrák, mi a kapcsolat?

A gyermekkori leukémia kialakulása nem nagyobb arányú azoknál a gyermekeknél, akik mesterséges megtermékenyítés segítségével fogantak, mint a természetes úton világra jött gyermekeknél. Ezzel a megnyugtató eredménnyel zárult az állítólagos kapcsolatot kutató, eddigi legnagyobb vizsgálat.
2010.05.13. Hírek

B-vitamin: ne vedd a szívedre

Ellentmondásos kutatási eredmények láttak napvilágot a B-vitamin és a folsav szerepére vonatkozóan – lehet, hogy nem is segítenek a szív- és érrendszeri panaszokkal szemben.
2010.05.13. Hírek

A nagyobb gyermekeket támadja meg a H1N1 influenza

A 2009-es influenza-világjárvány kapcsán kórházba került gyermekek idősebbek voltak és gyakrabban volt valamilyen alapbetegségük, mint a korábbi szezonális járványok alatt kórházi felvételre szoruló gyermekeknek – derült ki egy, a Pediatric Academic Societies (PAS) éves gyűlésén, Vancouverben bemutatott egyik tanulmányból.
2010.05.13. Hírek

Segítik a tanulást a T-sejtek

A stressz, a betegség és a depresszió is gyulladást okoz az agyban, ami gátolja a tanulást. Egy új tanulmány szerint, amely online jelent meg a Journal of Experimental Medicine című folyóiratban, a T-sejtek kiegyensúlyozzák a tanulási görbét egy olyan fehérje termelésével, amely megszünteti a gyulladást, ezzel létrehoznak egy tanulásnak kedvezőbb környezetet az agyban.
2010.05.12. Hírek