hírek

Szívgyógyászat és salsa Balatonfüreden

A jelenlegi magyar betegellátás különböző okokból nem sok mindennel büszkélkedhet, ám a világ élvonalába tartozik a heveny szívinfarktus miatt gyors segítségre szoruló betegek legkorszerűbb ellátása terén.
2010.05.10. Hírek

Szívgyógyászat: a nők szíve ugyanolyan mértékben veszélyeztetett

A nők szíve ugyanolyan mértékben veszélyeztetett koszorúér-betegség szempontjából, mint a férfiaké és a kóros folyamat esetükben is jórészt ugyanúgy megelőzhető lenne. A "Pirosban a Nőkért" világprogram kérdéseinek megvitatásával szombaton befejeződött a Magyar Kardiológusok Társaságának idei kongresszusa.
2010.05.10. Hírek

Krónikus sérülést találtak egészséges felnőttek veséjében

A Mayo Klinika kutatói kimutatták, hogy az egészséges felnőttek veséjében krónikus enyhe sérülések jelei láthatók, amelyek a korral súlyosbodnak. Ez a károsodás annak ellenére volt jelen, hogy a vizsgált felnőttek a vesebetegségek semmilyen klinikai tünetét sem produkálták.
2010.05.09. Hírek

Kétszer olyan gyorsan öregednek a dohányosok artériái

Köztudott, hogy a dohányzás káros a szívnek és szervezetünk más részeinek is. Kutatók megfigyelték, hogy a folyamatos dohányzás az artériák fokozatos meszesedését okozza. Japán tudósok szerint a dohányzók artériái kétszer olyan gyorsan meszesednek.
2010.05.09. Hírek

A cukorbetegek lassú sebgyógyulása is gyorsítható

Cukorbaj, érszűkület esetén a sebek nehezen gyógyulnak, ami nagy gondot jelent betegnek és orvosnak egyaránt. Az immunrendszerre vonatkozó újabb vizsgálatok kedvezően befolyásolhatják a problémát - derült ki a Journal of Surgical Research orvosi szaklapban közzétett tanulmányból.
2010.05.08. Hírek

Tanulmány: hasonlóan biztonságos a bypass-műtét és a sztent

Öt évvel a műtét után hasonló egészségi állapotban voltak azok a páciensek, akiknél megkerülő érműtéttel oldották meg az elzáródott artéria miatti vérellátási zavart, mint azok, akiknél sztentet helyeztek el a verőérben - közölték dél-koreai orvosok.
2010.05.07. Hírek

Székely: betonkeverőben gyártják a tablettákat

Magyarországon 3 százalék körüli a hamis gyógyszerek fogyasztási aránya. Nem ritkán patkányméreggel, vagy krétaporral dúsítják a főként külföldről származó mérgezést és halált is okozó készítményeket.
2010.05.07. Hírek