hírek

Az OGYI újabb segítsége a gyógyszerek beazonosíthatóságára

Bővítette internetes szolgáltatását az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI), a honlapján megtalálható gyógyszerek és gyógytermékek könnyebb azonosíthatóságáért a legális készítmények fényképei láthatók - mondta Szepezdi Zsuzsanna, az OGYI főigazgatója szerdán Budapesten.
2010.05.06. Hírek

Szívgyógyászok kongresszusa Balatonfüreden

A hirtelen szívhalál kérdése, a magas vérnyomás kezelésének európai irányelvei, az érelmeszesedés megelőzésének lehetőségei is megvitatásra kerülnek a Magyar Kardiológusok Társaságának idei tudományos kongresszusán, melyet a hagyományoknak megfelelően, idén is Balatonfüreden tartanak.
2010.05.06. Hírek

Szövetek mélyfagyasztásával az egészséges gyerekekért

A meddőség kezelésében egyre nagyobb jelentősége van a mélyfagyasztásnak, amellyel ivarsejteket, embriókat és petefészekszövetet tárolnak úgy, hogy hosszú időn keresztül megőrizzék az életképességüket. A klinikai embriológusoknak a hét végén, Budapesten megrendezett világkongresszusán a témában elért új tudományos eredményeket tekintették át a szakemberek - közölte az MTI-vel Fancsovits Péter, a kongresszus elnöke.
2010.05.06. Hírek

Októbertől többletpénzhez juthatnak a háziorvosok

Októbertől többletpénzhez juthatnak azok a háziorvosok, akik minőségi munkát végeznek; az ehhez szükséges finanszírozási kormányrendelet módosítását a kormány szerdai ülésén fogadta el - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter az MTI-vel.
2010.05.06. Hírek