hírek

Ki foglalkozik az orvosok egészségével!

Számunkra már régóta ismert, hogy az egészségben eltöltött életévekben az egészségügyi ellátásnak csak kis szerepe van. A legfontosabb a táplálkozás, helyes életmód, stressz kerülése. Ez az amit nem igazán tud megvalósítani az orvosok döntő többséges. Emiatt kisebb az orvosok átlagéletkora a társadalom egyéb rétegihez képest.
2010.05.04. Hírek

A leptin segíti a szervezet sepsis elleni védelmét

A leptin hormon, amelyet általában a testsúly szabályozásával hoznak összefüggésbe, a központi idegrendszeren belül a szepszis elleni védelemben is szerepet játszik - idézte amerikai kutatók megállapítását a ScienceDaily című tudományos portál (www.sciencedaily.com).
2010.05.04. Hírek

Magyar Nemzet: többen kaphatnak műszívet

A jövőben nem lesz szükség bonyolult és körülményes kérelmezési folyamatra ahhoz, hogy valaki műszívet kaphasson; Székely Tamás leköszönő tárcavezető döntése alapján ugyanis ez a terápia bekerülhet a társadalombiztosító által „hagyományos módon” támogatott eljárások közé - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
2010.05.04. Hírek

Az Asztma Világnapja - Asztmakontroll

2010. május 4-e az Asztma Világnapja, amely az idei évben az asztmakontrollra helyezi a hangsúlyt. Az Asztma Világnapját szervező GINA nemcsak jelentős nemzetközi kampánnyal hívja fel a betegek figyelmét arra, hogy az asztma kezelhető és megfelelő életmóddal kordában tartható, hanem bemutatja a legfrissebb, laikusoknak szóló asztmakontroll irányelveket tartalmazó dokumentumait. A dedikált nap alkalmából a Magyar Tüdőgyógyászok Társasága sajtóközleményt bocsát ki, amelyben magyarul is bemutatja a nemzetközi ajánlásokat.
2010.05.04. Hírek