hírek

Patikák patikamérlegen Németországban

Hadüzenetet intézett a német gyógyszertárak ellen a legkülönbözőbb üzletek, illetve termékek minőségének ellenőrzésével foglalkozó Warentest Alapítvány (Stiftung Warentest).
2010.04.26. Hírek

Lehetőség és felelősség - Veszélyben a teremtés koronái

Szűrni, megelőzni, kezelni, ellenőrizni - ezek a leggyakrabban elhangzó címszavak, ha a férfiak közül a sokukat érintő egészségügyi probléma, a prosztatabajok kerülnek szóba. De miért éppen én? - ezt a kimondott és ki nem mondott kérdést teszik fel közülük a legtöbben, ha a figyelmeztető szavakat hallják. Pedig az egyre gyakrabban ismételt felhívások nem ok nélkül hangzanak el, hiszen Magyarországon évente mintegy 500 ezer férfi szorul orvosi kezelésre prosztatagondok miatt, és 4000-et is eléri az új megbetegedések száma.
2010.04.26. Hírek

Kevesebb a Guillain-Barré-szindrómás eset a H1N1-vakcinációt követően

Egy új tanulmány megállapította, hogy egy neurológiai betegség, melyet Guillain-Barré-szindrómának (GBS) neveznek csökkenő tendenciát mutat a 2009-es H1N1-vakcinációt követően. A vizsgálatot végző munkacsoport az Amerikai Neurológiai Akadémia éves találkozóján számolt be Torontóban, április 17-én.
2010.04.25. Hírek

Árt a szívnek a magas inzulinszint?

A japán Chiba Egyetem Orvosi Karának kutatói állatkísérletek során azt tapasztalták, hogy a cukorbetegség kezelésében használatos inzulin káros lehet, ha a beteg egyúttal krónikus magas vérnyomásban is szenved.
2010.04.24. Hírek