hírek

Műtét nélkül is kezelhető a gyomorvérzés

A vérző gyomorfekély gyors műtéti megoldást igénylő, életveszélyes állapot, de orvosi ellátását remélhetőleg egy vérzéscsillapító spray alapvetően egyszerűsítheti. Az első tapasztalatokat a tervek szerint néhány hét múlva, a 2010-es Emésztőszervi Betegségek témájában szervezett konferencián New Orleansban ismertetik.
2010.04.19. Hírek

A svédek bíznak leginkább a minőségi és megfizethető betegellátásban, a magyarok az utolsó előttiek a bizalmi rangsorban

Az államilag irányított egészségügyi rendszerű országok, például Svédország és Kanada polgárai jobban bíznak az amerikaiaknál abban, hogy hozzátartozóik jó és megfizethető ellátást kapnak betegségükkor - állapította meg az Ipsos/Reuters 22 országra kiterjedt felmérése. Hat magyarországi válaszadó közül egy gondolja, hogy könnyen, öt pedig, hogy nehezen kapna családtagja jó és megfizethető ellátást, ezzel az ország az utolsó előtti a bizalmi rangsorban.
2010.04.19. Hírek

Első magyarként vehetett át nemzetközi mikrosebészeti díjat a DE professzora

A Nemzetközi Kísérleti Mikrosebészeti Társaság alapítójáról elnevezett díját, a Sun Lee Awardot vehette át első magyarként Mikó Irén, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) Sebészeti Műtéttani Tanszékének vezetője - közölte a DE Külső Kapcsolatok Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2010.04.16. Hírek

Tájékoztató füzetek segítik a betegeket

Újfajta betegtájékoztató kiadványt készített egy kommunikációs cég; a MedMondó címet viselő füzetek egy-egy betegség rövid leírását tartalmazzák, továbbá azokat az információkat, amelyeket a gyógyulás érdekében tudni érdemes.
2010.04.16. Hírek

Egy egyszerű teszt kimutatja az öngyilkossággal foglakozó gondolatokat

Amióta a depresszió kezelésében felhasználják az antidepresszáns gyógyszereket, azóta probléma, hogy a gyógyszerelt betegek kis részénél hangulatromlás tapasztalható, öngyilkos gondolatokkal. Jelenleg nem áll rendelkezésre olyan teszt, mely elkülöníti, mely betegek állapotában áll be javulás, vagy romlás.
2010.04.16. Hírek

Az egészségügyi kamarák szeretnék rendezni soraikat

A három egészségügyi szakmai kamara szeretné rendezni sorait, ezért a legfontosabb feladatnak a kötelező kamarai tagság visszaállítását tekintik - közölte Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a gyógyszerészi és a szakdolgozói köztestület vezetőjével közösen tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.
2010.04.16. Hírek