hírek

Kevesebb réz és vas bevitele ajánlott ötven év felett

Ötven év felett érdemes csökkenteni a szervezetbe bevitt réz és vas mennyiségét, mert ezek magas vérszintje összefüggésbe hozható néhány betegség nagyobb kockázatával, így az Alzheimer-kór kialakulásával vagy a szívbetegségekkel - közölték szerdán amerikai kutatók.
2010.04.08. Hírek

Az ütőerek átmérője jelzi az érelmeszesedés mértékét

Az érelmeszesedés során az erek fokozatosan tágulnak, hogy ellensúlyozzák a véráramlásnak az erek beszűkülése okozta csökkenését. A vérkeringés szabályozásának újabb elképzeléseiről az Európai Szívgyógyász Társaság E-Journal of Cardiology Practice című elektronikus folyóirata számolt be.
2010.04.08. Hírek

A férfiak dupla esélyei a klamídiára

A férfiak kétszer akkora eséllyel kapnak pozitív eredményt a klamídia teszten, mint a nők – derült ki egy nemrég végzett kutatásból, amely a szexuálisan terjedő betegségeket vizsgálta.
2010.04.08. Hírek

Felfedezték Down-kór igazi okát?

Egy új kutatás eredményei szerint a Down-szindróma hátterében nem több gén vagy protein áll, hanem az agyban hiányzó proteinek okozzák a betegséget.
2010.04.08. Hírek

A zsír felpörgeti a szunnyadó kórokozókat

A zsír aktiválhatja a szunnyadó tuberkulózisfertőzést - derítették ki amerikai kutatók. Alapesetben az immunsejtek elkülönítik a bakteriális kórokozókat, de a vérben oldott zsírok meggyengíthetik e védelmi rendszert.
2010.04.07. Hírek

Health 2.0 Konferencia Párizsban

Április 6-7. között Párizsban rendezik az első Európai Health 2.0 konferenciát. A konferencia be kívánja mutatni, hogy a Web 2.0 és a közösségi média használata miként változtatja át a hagyományos értelemben vett egészségügy gyakorlatát, betegellátás rendszerét Európában.
2010.04.07. Hírek