hírek

Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből

Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2021.01.21. Hírek

Főigazgató: jelentős fejlesztések indultak a Honvédkórházban

Jelentős civil és katonai egészségügyi fejlesztések indultak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, amelynek a koronavírus-járványban is helyt kell állnia. A Honvédkórházban készen állnak arra, hogy egy nap alatt 60 oltóponton akár 10 ezernél is több embert oltsanak be, "csak legyen vakcina" - hangsúlyozta az intézmény főigazgatója az MTI-nek adott interjújában.
2021.01.19. Hírek

Egyszerűsödik a halálozás anyakönyvezéséhez szükséges adatok továbbítása

Egyszerűsödik a halálozás anyakönyvezéséhez szükséges adatok továbbítása februártól, az elektronikus halottvizsgálati bizonyítványt kiállító (eHVB-) rendszernek köszönhetően az anyakönyvvezetők elektronikusan is megkapják majd az elhunytak személyes adatait - tájékoztatta az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) hétfőn az MTI-t.
2021.01.11. Hírek